Home » Здраве » Кога и защо не трябва да се яде кисело мляко
защо не трябва да се яде кисело мляко

Кога и защо не трябва да се яде кисело мляко

Много от нас обичат да консумират кисело мляко, тъй като това е много здравословен и популярен млечен продукт, научи presa24.

В киселото мляко има много полезни вещества, които подобряват чревната микрофлора и това се отразява на благосъстоянието ви. В киселото мляко има много витамини и минерали: калий, фосфор, рибофлавин, йод, цинк, витамин В5 и В12.

В същото време трябва да се внимава с консумацията му, защото има в моменти, в които то може да ви навреди.

Така например сутрин на празен стомах не трябва да се яде кисело мляко, тъй като може да провокира разстроен стомашно-чревен тракт. Така че, най-добре е да го използвате след закуска, на обяд или дори за вечеря.

Също така, този продукт помага на тялото ви при стомашно-чревни проблеми като непоносимост към лактоза, хронично храносмилане, запек, диария, рак на дебелото черво, възпаление на червата, както и инфекция с Helicobacter pylori.

Полезните бактерии, които се намират в киселото мляко, подобряват киселинността на храносмилателната система, което помага да се предотвратят много проблеми много преди да се появят.

Киселото мляко ще ви помогне да се отървете от излишните килограми. Хората, които редовно консумират кисело мляко по време на диета, отслабват по-бързо.

zdrave.to