Home » Свят » Китай разработи ваксина срещу коронавируса
ваксина срещу коронавируса

Китай разработи ваксина срещу коронавируса

Китай разработи ваксина срещу корона вируса, научи presa24.

Направен е първи пробив срещу заболяването, което отне живота на над 1000 души и постави под карантина милиони. Правителството и частни лаборатории влязоха в оспорвана надпревара с времето, за да създадат ваксина срещу смъртоносния вирус.

Учените в Китай разработиха плазма за лечение на заразени с новия корона вирус, съобщи днес китайската национална лаборатория Биотех.

Компанията съобщи, че те са събрали плазма от оздравяващи пациенти за подготовка на терапевтични продукти, включително и конвалесцентна плазма и имуноглобулини, предава Международното китайско радио.

След строгите тестове за клинична безопасност и биологична съвместимост на кръвта, тестовете за изследването на вируси и антивирусни дейности, китайските учени успешно разработиха плазма за клинично лечение. Тя дори вече е тествана върху първите лица. Учените използваха за лечение критично болни пациенти, посочват от Биотех.

Както съобщават още, компанията е създала свой екип още на 20 януари, използвайки специализирана техника за събиране на кръвна плазма от излекувани пациенти в Ухан.

Трима критично болни пациенти в болница в Ухан са били подложени на лечение с плазма на 8 февруари, а в момента повече от 10 критично болни пациенти се лекуват по същия начин, казват от компанията.

Според клиничните резултати от 12 до 24 часа, след като пациентите са получи това лечение те са показали подобрени клинични симптоми, а основните възпалителни показатели значително са се понижили.

Това е много сериозен пробив срещу корона вируса, а тепърва предстои да се създаде и универсална ваксина за него. А ситуацията се влошава, след като стана ясно, че болен от корона вируса е участвал в международен конгрес. На който е имало и висши представители на световни компании и мениджъри.

Междувременно блокираният кораб край Йоханесбург продължава да е под карантина. А броят на пациентите бавно се увеличава. Фактът, че болни и здрави обитатели на кораба са затворени на едно и също място не подобряват ситуацията. Обмисля се вариант за извеждане на болните. И настаняването им специално лечебно заведение, но засега няма подробности.

Разкрития.ком