img

Катерина вече е в прегръдките на мама: Германският съд постанови, че българката може да се грижи за 7-месечната си дъщеричка

/
/
/
1864 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

20 дни, след като германският съд постанови, че българката Мирена Славова може да се грижи за 7-месечната си дъщеричка Катерина, но под надзора на социалните в специален център, бебето и майката вече са заедно, научи presa24.

Това съобщи във Фейсбук вуйчото на малкото момиченце Милен Христов.

„След едномесечна битка, водена на няколко фронта, Катерина и майка й са вече заедно. Бащата ги посещава ежедневно. Добре са. Една спечелена битка от всички нас в нечестната война е една огромна крачка към окончателното завръщане на Катерина в семейството й. Борбата продължава“, написа младият мъж.

На 9 януари родителите на бебето, които живеят в Хамбург, изпратиха сигнал до българските медии, че след катастрофа, германските лекари открили стар кръвоизлив в мозъка и се усъмнили, че 7-месечната Катерина е била тормозена в семейството си.

Според разказа на майката социалните й обяснили, че такъв кръвоизлив се получава от разтрисане на главата на детето. Така се стига до отнемането на детето, което е предадено на приемно семейство, припомня dir.bg.

На 21 януари съдът в германския град Винзен все пак реши, че майката Мирена може да се грижи за детето си, но в социалната служба и под надзор, а бащата да ги посещава. Това вече е факт. Продължава обаче борбата 7-месечното момиченце да бъде върнато на родителите.

Очаква се заключително медицинско становище, което до голяма степен ще реши делото.

Дунавмост

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply