Home » Здраве » Как с помощта на 2 яйца да премахнем болката в коленете и да „ремонтираме“ ставите
Как с помощта на 2 яйца да премахнем болката в коленете

Как с помощта на 2 яйца да премахнем болката в коленете и да „ремонтираме“ ставите

Коленните стави са най-важните компоненти на опорно-двигателния апарат, припомня presa24.

Коленните капачки в комбинация с бедрената кост и мускула на прасеца осигуряват възможност за движение: ходене, бягане, сядане, извършване на различни движения.

Поради износването на коленните стави се появява дискомфорт, качеството на живот намалява. Най-често се развива възпалителен процес, настъпва болка, която води до загуба на подвижност.

Ранното лечение е важно. То ви позволява да предотвратите необратими последствия.

Болка в коляното

Възможно е да се отървете от проблема с помощта на естествено средство. Проблемите със ставите най-често се срещат при възрастни хора в резултат на износване и свързани с възрастта промени в организма. Капачките на коляното понасят натоварване в размер на 80% от общата маса на тялото. Следователно наднорменото тегло често провокира развитието на болестта, включително и други фактори като артрит и прекомерно физическо натоварване. Естественото лекарство, за което ще ви говорим днес, помага за неутрализиране на болката и други прояви на болестта. За да го приготвите, ви трябват яйчен жълтък, 2 ч.л. сол и помощни материали: марля или памук, както и бинт.

Метод на приготвяне

Разбийте жълтъка на пяна, след това добавете солта и разбъркайте добре. Натопете марлята в сместа и я прикрепете към коляното, увивайки я с бинт. Превръзката трябва да поседи на коляно поне 2 часа, след което я махнете. За да се постигне положителен ефект, правете тази превръзка поне 4 пъти на ден.

Как действа натуралното лекарство

Солта е наситена с магнезий, така че когато се абсорбира, спира възпалителния процес, неутрализира болковия синдром. От своя страна жълтъкът е наситен с минерални компоненти и протеини, които укрепват лигаментите, костната и мускулната тъкан.

Препоръки от професионалисти

С помощта на леден компрес е възможно да се облекчи болката в коленните стави. Студеното трябва да се прилага в зоната на възпаление поне 4-5 пъти на ден. Препоръчва се също да се прави масаж с етерично масло от горчица. Това е научно доказан факт, че горчицата подобрява кръвообращението.

Лед в комбинация с горчица облекчава състоянието, неутрализира болката, спира възпалителния процес.

За жената