Home » Здраве » Как да разберете дали сърцето ви е здраво за 30 секунди
Как да разберете дали сърцето ви е здраво

Как да разберете дали сърцето ви е здраво за 30 секунди

Животът ни директно зависи от здравето на сърцето.

Човек може дори да не осъзнава, че има проблеми с този орган, научи presa24. Как да проверите състоянието му, отделяйки само 30 секунди от времето си?

За да сте сигурни, че всичко е наред със сърцето ви, трябва да извършите няколко прости стъпки. Проверката отнема не повече от 30 секунди.

Първа стъпка

Налейте много студена вода в голям съд. Купата трябва да е голяма, така че двете ръце да се поберат.

За по-точен резултат сложете лед.

Втора стъпка

Поставете ръцете си във вода с кубчета лед за точно 30 секунди. Това ще ви помогне да научите как кръвта ви ще реагира при контакт със студа.

Можете да получите два резултата.

Пръстите ви са станали червени. Ако е така, тогава можете да се радвате. Зачервяването на ръцете означава, че нямате проблеми с кръвообращението и със сърцето.

Пръстите стават бледи или синкави. В този случай имате проблеми с кръвоносната система и кръвообращението. Това се дължи на ниските нива на кислород в червените кръвни клетки или поради проблеми с притока на кислород в тялото. Сърцето също страда.

Ако пръстите ви станат сини, масажирайте ръцете си. Във всеки случай е по-добре да се консултирате с лекар, за да предотвратите развитието на сериозно сърдечно заболяване.