Home » Здраве » Как да открием инфекция COVID-19 при липса на клинични симптоми
Как да открием инфекция COVID-19

Как да открием инфекция COVID-19 при липса на клинични симптоми

Някои хора могат да бъдат заразени с коронавирусна инфекция COVID-19 и дори да не са наясно с това, защото може да нямат клинични симптоми на заболяването.

Това  пише  изданието Express, научи presa24.

Според MedikForum.ru, новият тип коронавирусна инфекция, която причинява заболяване COVID-19, се проявява чрез клинични симптоми, характерни за остра респираторна вирусна инфекция. Те включват

треска,

суха кашлица (понякога с малко количество храчка),

недостиг на въздух

умора,

усещане за задух в гърдите.

Но при някои хора, въпреки инфекцията, тези симптоми може да липсват. Как да открием инфекция COVID-19?

Британските лекари отговарят на този въпрос по този начин.

„Най-простият индикатор за коронавирусна инфекция при липса на симптоми е животът с човек, който вече има COVID-19. Ако някой от вашето семейство има положителен тест за коронавирус, най-вероятно е предал вируса на вас. Не се ласкайте, ако се чувствате нормално, симптомите на заболяването могат да се появят дори 14 дни след заразяването “, предупреждават експертите.

Друг признак на инфекция с COVID-19 при липса на клинични симптоми е загуба на мирис или способност за разграничаване на вкуса. Лекарите знаят много случаи, при които пациенти с коронавирус съобщават, че се чувстват напълно нормално, с изключение на факта, че са спрели да усещат миризми.

zdrave.to