Home » Здраве » Как да избелим зъбите с няколко нюанса, без да даваме повече от левче – 8 действащи домашни метода
Как да избелим зъбите с няколко нюанса без да даваме повече от левче – 8 действащи домашни метода

Как да избелим зъбите с няколко нюанса, без да даваме повече от левче – 8 действащи домашни метода

Красивата усмивка с бисерно бели зъби е символ за красота и добра грижа за себе си. Сигурно няма човек, който да е доволен от белотата на зъбите, с която природата го е дарила.

А и дори по рождение усмивката ви да е по холивудски бяла, с времето е възможно емайлът да стане по-тънък и прозрачен, а това води до потъмняването му. Както знаем също, някои напитки, храни и вредни навици са в състояние също да променят цвета на зъбите ни – такива са например кафето и цигарите.

Затова днес от Преса 24 решихме да ви научим как лесно да избелите зъбите си у дома  – ето 8 лесни домашни метода да избелите зъбите с няколко тона, без да давате повече от левче:

бели зъби

1. Сол

Първо потопете четката си за зъби в обикновена вода, след това в кислородна вода и накрая в готварска сол. Мийте зъбите с получената смес около 1 минута. Изплакнете с хладка вода. Така солта ще премахне повърхностните петна от зъбите, които се натрупват вследствие употребата на храна, напитки, цигари.

захапка с ягода

2. Ягоди

Тези вкусни и ароматни плодове съдържат естествени избелващи агенти. Можете да направите каша от ягоди и да я използвате като паста за зъби. Също така можете просто да натриете плодовете по зъбите си.

избелване на зъби с ягоди

След това е наложително да измиете зъбите си с паста.

избелване на зъби с въглен

3. Активен въглен

Продуктите от активен въглен набират все по-голяма популярност. Всъщност цената им е прекалено висока. Можете в домашни условия да направите смес от вода и активен въглен, която е наистина много ефективна. Нужни са ви две таблетки активен въглен и малко количество вода. Трябва да се получи хомогенна смес, наподобяваща паста за зъби. Търкайте зъбите с получената смес около 2-3 минути. След това изплакнете старателно.

бели зъби с лимон

4. Лимон

Можете да търкате зъбите с вътрешната част на лимона. Имайте предвид, че той е много киселинен и не е препоръчително да правите това често. Веднъж седмично е напълно достатъчно. Също така можете да направите смес от изцеден лимонов сок и сода бикарбонат. Ако заложите на тази смес, правете процедурата веднъж на две седмици.

избелване на зъби

5. Сода бикарбонат

Първият вариант е просто да разтъркате зъбите си със сода, поръсена върху четка за зъби. Ако не ви е приятно, можете да поръсите содата върху паста за зъби. Също така можете да направите смес от сол, сода, олио/зехтин и някакво етерично масло. Търкайте зъбите около 2 минути и повтаряйте процедурата веднъж седмично.

избелване на зъби със сода

6. Кислородна вода

Можете да направите смес от кислородна вода, сода бикарбонат и вода. Трябва да се получи хомогенна смес. Четкайте зъбите си с получената смес около 2 минути. Препоръчваме ви да повтаряте процедурата веднъж седмично. Кислородната вода е възможно да предизвика бели петна по венците, но това не бива да ви притеснява. Те ще изчезнат до 1 час.

7. Мед и сол

Смесете малко мед и сол и търкайте зъбите си с получената хомогенна смес 2 пъти седмично. Препоръчително е да правите това вечер. Тази паста не само ще избели зъбите ви, но и ще ви помогне да се отървете от зъбния камък.

8. Бърз трик за поддържане на бели зъби

Aко искате да поддържате зъбите си бели за по-дълго, има един лесен трик, с който да го направите. Просто си създайте навик да изплаквате устата си с вода всеки път след хранене с по-цветна храна. Така не само ще можете да поддържате зъбите си бели, но и ще запазите здравето им.

Източник: За Жената