Home » Разкрития » Какво чувства човек преди да умре? Изненадващи отговори на отиващи си хора
Какво чувства човек преди да умре? Изненадващи отговори на отиващи си хора

Какво чувства човек преди да умре? Изненадващи отговори на отиващи си хора

Експерти от Австралийския университет на Уолонгонг внимателно са анализирали данните, получени от няколко хиляди души, които се очаквало да умрат скоро, разбра Преса 24.

Изследователите помолили всички да отговорят на един единствения въпрос: „Какво чувствате?“

Резултатите се оказали не напълно предвидими и в значителна степен изненадващи, информира изданието News Territory. Оказало се например, че в повечето случаи хората не изпитват болка. Така са отговорили 85% от участниците в експеримента. Само 7.4% от респондентите съобщават за болезнени усещания.

Но за факта, че те изпитват силен стрес, причинен от умора, са споменали в отговорите си 13,3% от анкетираните пациенти.

7% от участниците в проучването съобщават за загуба на апетит.

Освен гореспоменатите усещания, участниците в изследването на австралийски учени са споделяли, че ги тормозят гадене, безсъница, трудности с дишането, проблеми с чревния тракт.

След като анализирали всички данни, специалистите стигнали до заключението, че на смъртния си одър човек е най-често е смирен и спокоен.

Така се опровергава предположението, че смъртта най-често настъпва именно от силна болка. В някои случаи това, разбира се, може да е така, но в повечето – не.