Home » Свят » Какво Се Случва С Франческо Тоти След Края На Неговата Професионална Кариера?
Какво Се Случва С Франческо Тоти След Края На Неговата Професионална Кариера?

Какво Се Случва С Франческо Тоти След Края На Неговата Професионална Кариера?

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Francesco Totti (@francescototti)


Името Франческо Тоти е синоним на един от най-легендарните и успешни италиански футболисти през последните 30 години. Роден през 1976-та година в италианската столица Рим, Тоти започва пътя си към големия футбол от крехка възраст, като той започва своята юношеска кариера още на 7-годишна възраст. След няколко престоя в различни римски клубове от долните дивизии на калчото той все пак се озовава в Рома през 1989-та година.

Официалния дебют на бившия италиански национал в Серия А н е през 1992-ра, като останалото е история. Това, което следва са 25 сезона във висшия ешелон на италианския футбол с любимия червено-жълт екип, като за този период Франческо си извоюва статута на истинска легенда за Рома, като той се превръща и в най-успешния реализатор в историята на тима. Но всичко хубаво си има край и след повече от 20 години вярна служба, Тоти официално приключи с футбола през 2017-та година, като церемонията по „изпращането“ на принца на Рим бе наистина грандиозна.

Въпреки официалния край на своята професионална кариера, самия Тоти очевидно все още можеше да играе на най-високо ниво известно време, въпреки статута си на резерва в последните си сезона, като играч на Рома. И докато спекулациите около бъдещето на капитана на вълците да бяха най-различни, той все пак остана верен на думата си и така и не премина в друг клуб, въпреки че оферти за евентуален трансфер не липсваха, макар и по това време той да бе на 40-годишна възраст.

И малко след, като Франческо окачи бутонките той прие да поеме ръководен пост в администрацията на вълците, което сякаш бе очакван жест от управата на клуба за една жива легенда. Тогава Тоти пое поста на спортен директор веднага след края на сезона, в който вълците завършиха втори в първенството, докато според конкретните коефициенти за залагане за топ 4 на Серия А през сезон 2020/2021 тима на Рома е с коефициент от 34.00 след 23 изиграни кръга. Въпреки това, очакваше се Тоти да бъде част от ръководството на джалоросите дълги години, имайки предвид неговите традиции в отбора.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Francesco Totti (@francescototti)


Но странната политика на вълците да продават най-големите си звезди и някои други вътрешни проблеми с други кадри на високи позиции означаваха, че престоя на Тоти, като директор в администрацията на отбора продължи по-малко от 2 години. Всъщност, след тази изненадваща и дори немислима раздяла на принца на Рим с неговия единствен и любим отбор бе съпътствана от не малка доза скандалност. Този момент бе знаков, като след края на приказката между Тоти и Рома продължила над 25 години, самия бивш капитан на клуба отправи някои сериозни критики към тима от столицата.

След тази раздяла Франческо намери ново амплоа, като този път той се насочи към съвсем друго поприще – това на футболен агент. За момента италианеца има известен успех, като футболен агент, въпреки че не отдавна се заговори за завръщане на Тоти в Рома, като се говореше, че той най-вероятно ще поеме постна на вицепрезидент или технически директор.

Но без значение по какъв път ще поеме бившия атакуващ халф, няма никакво съмнение, че Франческо Тоти е един от най-добрите италиански футболисти през последните няколко десетилетия и определено най-легендарния футболист обличал някога екипа на Рома.