Home » Разкрития » Какво се случва с братя Галеви и каква е тяхната история
Какво се случва с братя Галеви и каква е тяхната история

Какво се случва с братя Галеви и каква е тяхната история

Ангел Христов е роден в Сандански на 14 януари 1969 г., а Пламен Галев в Кърджали на 23 ноември 1967 г. Нямат кръвна връзка помежду си, но въпреки това ги наричат “Братя Галеви”.

Историята на Братя Галеви

След като Пламен Галев излиза от казармата на 20-годишна възраст, постъпва в системата на МВР. Работи като сержант в РПУ – Станке Димитров. Заради показани качества е изпратен в София, в Специализирания отряд за борба с тероризма. Тогава се запознава и с Ангел Христов. Взводен командир на Галеви е Алексей Петров.

Със скандал напускат отряда на баретите към средата на 90-те години. Още известно време остават част от системата на МВР, но Галев я напуска през 1997 г., а през 1998 г. и Христов прави същото.

През 2000 г. регистрират първата тяхна фирма за транспорт по суша, въздух и море. През 2009 г. създават общи фирми с Христофорос Аманатидис – Таки.

Братя Галеви работят в съдружие с няколко фирми за пътно строителство, които са контролирани от Васил Божков.

Пламен Галев безуспешно се кандидатира за депутат през 2009 г. През 2012 г. е осъден на 5 години затвор като участник в организирана престъпна група. След това с Ангел Христов са обявени за международно издирване. Галев е разделен с жена си и има две деца.

През 2008 година общински съветници от Дупница завеждат дело и осъждат Братя Галеви да им заплатят сумата от 8000 лева за това, че по телевизията ги наричат „идиоти“.

През декември 2008 година Пламен Галев е арестуван за заплахи срещу журналистка. Заведено е дело срещу него и за изнудване, принуда и средна телесна повреда през 2009 г. Пуснат е под гаранция срещу сумата от 50 000 лева. Окръжният съд в Кюстендил го оправдава през 2010 г.

Как се развиват нещата в бъдеще време?

През юли 2011 г. Софийски апелативен съд признава Пламен Галев за виновен за организиране на престъпна група. Осъждат го на 7 години затвор. Върховният касационен съд започва да разглежда делото през декември същата година. Решението му е произнесено през май 2012 г. и с него присъдата на Пламен Галев е намалена на 5 години, като той трябва да ги изтърпи в затворническо общежитие от открит тип, първоначално при общ режим.

Ангел Христов и Пламен Галев са обявени за издирване, след като изчезват преди влизането си в затворническото общежитие. През декември 2015 г. е открит мъртъв ключов свидетел по делото срещу тях. Според слуховете към днешна дата се намират в Косово, разкрива новият криминален портал на България.