Home » Забавно » Какво означават различните цветове на гъбите и коя за какво служи, няма почти жена, която да знае
Какво означават различните цветове на гъбите и коя за какво служи няма почти жена която да знае

Какво означават различните цветове на гъбите и коя за какво служи, няма почти жена, която да знае

Миенето на чинии трудно може да се нарече приятно изживяване в кухнята. С този проблем обаче трябва да се сблъскваме всеки ден. 

И тъй като в съдомиялни няма във всяко домакинство, обичайната гъба остава най-популярният помощник при миене на съдове.

И днес редакторите ни ще ви кажат как правилно да миете чинии с гъба и каква роля играе цветът й нещо, за което едва ли сте се замисляли досега. Оказва се, че има тънкости, на които дори опитни домакини не обръщат внимание .

Обичайни цветни парчета се намират в почти всяка кухня. Ние обаче възприемаме техния ярък цвят като редовен маркетингов ход и затова не смятаме, че характеристиките на гъбата може да е скрита зад цвета й

Освен това трябва да се обърне внимание на цвета на абразивната част – твърдата страна, която се използва за измиване на най-устойчивите замърсявания , като например изгоряла храна.

Производителите наричат ​​тази трудна материя скоч лента. Тя е направен от груби влакна и просто залепена върху основа от пяна. Именно на цветът на тази скоч лента трябва да се обръща внимание, защото тя обозначава възможностите на абразивния материал.

Измиването на гъби със зелена абразивна страна може да избави дори и най-тежките замърсявания. Въпреки това, такъв труден материал може лесно да развали някои покрития и да остави драскотини. Дори емайлираните съдове с такава гъба могат да се повредят, така че трябва да внимавате.

Ако гъбата има червена лента, това означава, че абразивната й част е със средна твърдост. Това често е най-добрият избор, тъй като с такава гъба е лесно да премахнете устойчивите замърсявания и дори да премахнете изсушената храна. В този случай почти няма драскотини след интензивно триене.

Що се отнася до жълтия цвят, те са  най-леките гъби, които са предназначени предимно за стъклени съдове. Такъв материал се справя със замърсената повърхност доста внимателно и затова е по-добре да го разтривате правилно.

Както можете да видите, трябва да обърнете внимание не само на размера и качеството на кухненската гъба, но и на цвета на абразивната й страна. Но сега знаете как да миете съдовете с гъба, така че любимите ви чинии и чаши за вино да са винаги чисти и най- важното без драскотини.

Източник: За Жената