Home » Свят » Италия лекува болни от коронавируса с ваксина за ебола
Италия лекува болни от коронавируса

Италия лекува болни от коронавируса с ваксина за ебола

Италия намери лекарство, лекува пациенти с ваксина за ебола, научи presa24.

Италия намери лекарство срещу коронавируса. Трима пациенти, които са били тежко болни, са били третирани с ваксина срещу ебола. Резултатът е обнадеждаващ и се очаква да се спре разпространението на вируса и ефективно да излекува и други заразени.

В действителност вирусът убива в много редки случаи. Най-често засегнатите са лица с много слаба имунна система, с хронични увреждания или белодробни проблеми, при които усложненията не могат да бъдат овладени. Във всеки друг случай вирусът се третира като нормалните грипни заболявания, но все пак с повишено внимание към заболелите от него.

Шефът на гражданска защита Анджело Борели е категоричен, че трима пациенти напълно са оздравели след новия вирус.

Става дума за трима души, които се лекували в Рим, след като заболели от коронавируса. Всичките трима са напълно излекуван.

„Трима пациенти, които дадоха положителна проба към коронавируса са излекувани с ваксина срещу ебола. Знайте, че има лек“, каза Франческо Вая, директор на клиниката по инфекциозни болести в Рим.

В болницата приложили антивирусна експериментална терапия, като експериментирали с различни антивирусни агенти и лекарства, които са използвани срещу вируса ебола.

Само 36 лица са в интензивното за момента“, казва още Борели. От петък досега са направени над 1000 теста за коронавирус. Засега само 4 % са дали позитивна проба срещу коронавируса.

Междувременно се появи и подробна информационна справка относно начина на действие при коронавирус. На първо място медиците препоръчват по-малко физически контакти с външни лица, много добра хигиена у дома и навън, а също така и прием на много топли течности.

И накрая, но съвсем не по важност, ако усетите болки и сухота в гърлото, поддържате температура няколко дни и затруднения в дишането, потърсете медицинска помощ, тъй като това се предполага, че са първите симптоми на заболяването. Но най-добре превантивно консумирайте топли течности и пречиствайте редовно дихателните си пътища.

razkritia