Home » Life Story » Историята на баба Елена ще ви хване за гърлото
Историята на баба Елена ще ви хване за гърлото

Историята на баба Елена ще ви хване за гърлото

Младеж от Пловдив разказа историята на възрастна жена, която срещнал случайно. Историята на старицата ще ви хване за гърлото. Glas.bg публикува разказа без редакторска намеса:

На излизане от Кауфланд Тракия в гъчканака на входа, ми привлече вниманието една бабичка, която на пръв поглед , уж чака някого. Мачкаше и разгъваше една салфетчица в ръчичките си зад машината за кафе. Попитах я дали чака някого и има нужда от нещо, тя ме погледна в очите и с сълзи на очи ми каза, че всичко е наред. Тогава с много молби изтръгнах историята й.

Това е баба Елена от Смолян, дългогодишен жител на Пловдив, работила като счетоводител и живяла по голямата си част от живота в отсрещния блок. Баба Елена е вдовица, преди 4 месеца са я ограбили и оставили без почти никакви притежания.

На фона на мизерната пенсийка и идващата зима баба Елена се е принудила да изтегли заем от 4000 лева, с който да обзаведе отчасти изгубеното. Месечната вноска и е 70% от пенсията.

Баба Елена кара с по 5 ЛЕВА НА СЕДМИЦА и от срам да помоли за помощ , стой на топло в магазина до входа защото паричките и не стигат за сметки. Вглеждайте се в очите на хората, те никога не лъжат, каквито и действия да изпълняват те в забързаното ви ежедневие.

И ако срещнете Баба Елена до входа на Кауфланд, помогнете и с каквото можете, тя от срам няма да помоли никого за нищо , даже настоя да ми подари някаква руска играчка от детството и другия път когато ме срещне.

Източник: Глас.бг