Home » Разкрития » Знаци, които показват, че носим стара душа
носим стара душа

Знаци, които показват, че носим стара душа

У някои хора има определени знаци и характерни черти, които подсказват, че те са стара душа и са се прераждали много пъти преди настоящия си живот, научи presa24.

Регресивният хипнотерапевт и автор на множество книги и други материали, посветени на миналите животи – Долорес Кенън, твърди, че преди да започнем да се прераждаме като човешки същества, е необходимо да се въплъщаваме много пъти в неодушевени предмети, растения и животни. В този смисъл всички, които вече сме тук, сме донякъде стари души. Но ако започваме броенето от първото въплътяване на всеки от нас в човешко тяло – едни ще се окажат доста по-стари от други. Ще са минали повече пъти по кривата на земния живот, ще са научили повече уроци и ще са стигнали по-напред в еволюционно отношение.

В списъка по-долу ще ви представим основните знаци, които показват, че носим стара душа. Ако повечето от тях не важат за вас към настоящия момент, значи сте все още млада душа и имате да извървите още дълъг духовен път. От друга страна, ако всички или поне повечето изброени по-долу отличителни белези са истина за вас, тогава е повече от сигурно, че носите стара душа.

Духовно осъзнати сте

Търсите и разбирате все по-добре дълбините на човешкия живот и съществуването на душите. Осъзнавате как работи матрицата, управляваща земния път. Разбирате, че всички сме част от едно цяло. Както и че отделните индивиди могат да допринесат и подпомогнат не само собственото си, но и развитието на колективното съзнание.

Имате връзка с вътрешните си дарби

Някои хора идват на този свят, надарени с определени лечителски или други свръхестествени способности. Наричаме ги шамани, екстрасенси, медиуми, лечители и др. Но истината е, че всеки от нас е в състояние да пробуди подобна свръхсетивност, неограничени възможности и дълбоко знание, тъй като всичко това е изначално заложено в нас. Всяка стара душа усеща този скрит потенциал у себе си, развива го и прави всичко възможно чрез способностите си да помага на човечеството. Ако нямате разкрити подобни дарби, но усещате силен интерес към тях, това пак може да е знак, че сте стара душа, която се опитва да си припомни истинската си същност.

Убедени сте, че тялото ви е просто черупка на вашата душа

За по-възрастните души е пределно ясно, че тяхната истинска същност далеч не е тялото, което виждат в огледалото. Нито името, с което всички се обръщат към тях и което е изписано на документа им за самоличност. Те имат непоколебимо усещане, че са живели и много други пъти в тела на мъже, жени, деца с всевъзможни имена и на различни места. Ако държите повече на духовното си израстване и развитие, отколкото на външната красота, пластичните корекции, екстеншъните и техните роднини, е твърде вероятно душата ви да е започнала своя път доста отдавна.

Не сте жертва на материализма

В триизмерния свят, в който съществуваме, понякога е трудно да се намери границата на това доколко материални е нормално да бъдем. Не можем никак да не сме материални, тъй като най-малкото имаме нужда от храна и вода, за да оцеляваме. Е, има определени общности и високо посветени адепти, за които това правило не важи, но за повечето хора е така.

Старите души добре знаят, че парите не са важни. Че материалните придобивки не съществуват и нямат никаква стойност от другата страна. Не се стремят към прекомерно богатство, искат само толкова, колкото е необходимо, за да бъдат задоволени основните потребности на физическото тяло, в което се намират. Не ламтят за повече, за още и още. Не трупат и не измерват щастието си в парични постъпления и размера на банковата си сметка.

Разбирате важността на прошката

За силата и важността на прошката много се говори и много е изписано през годините. Но само старите души разбират истински тези послания. Само те са в състояние искрено и цялостно да простят грешките както на околните, така и на самите себе си.

Можете да надскочите егото си

Още от самото си раждане започваме да се учим да отстояваме себе си, мнението си, желанията си, индивидуалността си – егото си. През целия си живот се опитваме да сме различни, интересни, да сме повече от другите. Поне до момента, в който осъзнаем (ако имаме късмета това да се случи), че цялата тази надпревара е просто една илюзия. Една безсмислена и обречена битка на егото ни да се докаже, която всъщност ни носи само отрицателни последствия. Отдалечаваме се от нашата божествена същност и от усещането за единство с останалите хора. Но старите души добре осъзнават игрите на егото. Преодоляват го и успяват да се избавят от нездравите мисли, думи и действия, които то им диктува.

Усещате силна връзка с отминали епохи

Ако ви се е случвало в друга държава да се почувствате „като у дома си“, или като видите някой старинен предмет, картина или друго произведение на изкуството, да усетите разтърсваща, необяснимо силна връзка с периода, когато е създаден, има голяма вероятност да сте живели предишен живот именно по това време или на тази географска ширина. Старите души са по-напреднали в много отношения и са по-чувствителни и предразположени да си спомнят факти, места, преживявания от минали прераждания.

Добре разбирате какви уроци получавате тук на Земята

Старите души са съвсем наясно, че са слезли за пореден път на Земята, за да се учат и доусъвършенстват. Затова, ако носите стара душа в човешкото си тяло, значи се стремите да приемате философски страданията и несгодите, с които се сблъсквате по време на житейския си път. Гледате на тях като на ценни уроци, вадите си нужните поуки от тях и откривате във всяко изпитание възможност за духовно израстване.

Имате натрапчиво усещане, че планетата Земя не е вашият истински дом

При много хора може да се появи подобно чувство и според уфолози, е възможно то да отговаря на самата действителност. Нашата първоначална поява във Вселената като отделна същност не е задължително да се е случила на Земята. Възможно е да сме се преродили тук в последствие, за да помогнем за израстването на самата планета и човечеството като биологичен вид.

Други характерни особености за притежателите на стари души

Ако имате бунтарски характер и трудно се примирявате със статуквото; ако непрестанно търсите скритата истина за нещата и се опитвате да разберете устройството на Вселената и всичко, случващо се в нея; ако постоянно развивате своята мъдрост и усещате все по-голямата й сила с годините; ако не се опитвате да контролирате и променяте другите хора, защото откривате вселенския смисъл в техните грешки и недостатъци, тогава имате основания да вярвате, че душата ви е наистина стара и е изкачила високи стъпала в собствената си еволюция.

Самият факт, че четете този текст в момента и се интересувате от отговора на въпроса дали душата ви е стара, показва, че тя вероятно наистина е такава.

spisanie8