Home » България » Забраниха отпуските и почивките в МВР, ще дават бонуси на полицаите на първа линия
Забраниха отпуските и почивките в МВР

Забраниха отпуските и почивките в МВР, ще дават бонуси на полицаите на първа линия

Полицаи, пожарникари и оперативни работници ще са на терен за празниците, обясни вътрешният министър, научи presa24.

Вътрешният министър Младен Маринов забрани отпуските и почивките в МВР.

На пресконференция в Министерския съвет по повод заразата с коронавируса COVID-19 и наближаващите великденски празнини той заяви: „Моят призив е наистина да бъдем смирени и да не правим излишни пътувания. Ако не отидем на Гложенския манастир или на Троянския (да не се разсърдят)… – може и това да го направим в църквата. Естествено, по мое разпореждане са спрени абсолютно всички отпуски и почивки на целия състав, който е по Закона за МВР – пожарникари, полицаи, оперативни работници. Всички те ще са на терен, за да гарантират спазване на мерките, достатъчно разстояние между хората, да не се застояват в църквите.“

В почти всяка църква можело да се направи така, че да няма засичане на потоците – да се влиза от едно място и да се излиза от друго.

Премиерът Бойко Борисов пък обясни, че се готвят стимули за служителите на МВР, които са на първа линия.

Полицаите осигуряват обществения ред навън и им се изплаща извънреден труд, коментира министър-председателят.

„И искам още да ги възнаградя, просто чакам от Младен Маринов да ми даде… да говори със синдикатите за тези, които са на първа линия, но работиме го в момента. И за артистите, свободните професии също, но утре ще го обявя сутринта. Искам сметките да ми направят“, добави Бойко Борисов.

флагман