Home » Свят » Жена с COVID-19: “Ако някой мисли да рискува, просто ме погледнете”
Жена с COVID-19: “Ако някой мисли да рискува просто ме погледнете”

Жена с COVID-19: “Ако някой мисли да рискува, просто ме погледнете”

Жена с COVID-19 от болничното легло

В момента в който Тара Джейн Лангстън e била диагностицирана с коронавирус, тя и цялото нейно семейство се изправят пред истинско ужасно изпитание. Травмата се засилила още повече, когато онлайн троловете, постоянно изпращали имейла на семейството със съобщения, обвиняващи ги в измама, пише сайта bg-voice.com.

Ричард Лангстън, съпруг на Тара Джейн, заявява, че неверни твърдения в интернет пространството определят като фалшив, много споделян видеоклип, в който тя показва и описва преживяванията си с болестта.

„Това ме накара да поставя под съмнение човечеството“, казва Лангстън от дома си в Мидълсекс, където той се е самоизолирал с децата си. „Как хората могат да бъдат толкова негативни? Просто няма смисъл.“

Лангстън разказва, че 39-годишната му съпруга била здрава и енергична майка на двете им деца преди да се зарази с вируса и да бъде приета в реанимацията на местната болница.

Почувствала се зле миналия понеделник, потърсила спешна помощ по телефона и била откарана в болница. Медицинският персонал констатирал, че има белодробно възапаление и й изписали антибиотици, като след това я изпратили вкъщи. Лангстън оприличава състоянието на съпругата си с махало, като тя ту се чувствала по-добре, ту се влошавала.

При поредното влошаване те се обадили отново на спешния телефон, линейката пристигнала, когато състоянието й е било станало тежко. “Беше ужасяващо преживяване”, разказва той.

След като е диагностицирана с Covid-19 в неделя, Тара Джейн изпраща видео в Whatsapp група с нейните колеги. Сестра й, Никол Попи Кийтли, разказва: “Един от хората, с които тя работи го сподели. Никога не я е питал или казал, колко популярно е станало, докато тя беше в болница.”

Във видеото, което е гледано десетки хиляди пъти Лангстън казва:

“Ако някой мисли да рискува, просто ме погледнете. Аз съм в интензивното отделение. Не мога да дишам без това. Те трябваше да вкарат това в артерията ми. Имам абокат, друг абокат и катетър. Вече съм 10 пъти по-добре сега, отколкото бях преди … Ако някой все още пуши, спрете цигарите, казвам ви, нуждаете се от белите си дробове. И моля, не рискувайте, защото може наистина да стане много лошо “

Лангстън се радва, че е дал телефона на жена си, когато пристигнала линейката.

„Тя иначе не би имала никаква комуникация с нас. Днес говорих с нея и тя се справя много по-добре “, каза Лангстън. „Тя не е имала посетители и е направила всичко това сама.“

Той се гордее невероятно със съпругата си и вярва, че има полза от споделянето на видеоклипа. „Много хора се занимават с бизнеса си и не мислят, че ще има последствия, но след това се свързват с нас, като казват, че видеото е променило решението им.“

Източник: bg-voice.com

https://www.facebook.com/100000947042450/videos/3714085495299649/