Home » Здраве » Жената от Пловдив със съмнение за коронавирус работи постоянно с деца, ето симптомите й
Жената от Пловдив със съмнение за коронавирус

Жената от Пловдив със съмнение за коронавирус работи постоянно с деца, ето симптомите й

Станаха ясни първи подробности за жената, която е настанена със съмнение за коронавирус в пловдивската инфекциозна болница, научи presa24.

Тя е логопед, работи постоянно с деца и затова сама е поискала да се изследва. Има висока температура и болки в мускулите и гърдите. Преди седмица се е върнала от екскурзия във Венеция.

Припомняме, че преди минути Нова тв съобщи, че жена от Пловдив е със съмнение за коронавирус. В Инфекциозна болница е настанена в града под тепетата. Самата тя е поискала да бъде под карантина. Била е във Венеция.

По-рано днес министерството на образованието и науката (МОН) препоръча на институциите в системата да се въздържат от предприемане на организирани пътувания в Италия и други държави, в които има регистрирани случаи на зараза с новия коронавирус COVID-19.

Препоръката включва ограничение на пътуванията, организирани по линия на участие на ученици и учители в различни международни програми и проекти, както и по отношение на екскурзионни пътувания от училищата.

МОН издава предписанието с цел гарантиране в максимална степен на сигурността на учениците и учителите и опазване на тяхното здраве.

plovdiv24