Home » Здраве » Ето колко е важно коя част от тялото измивате първо под душа
Ето колко е важно коя част от тялото измивате първо под душа

Ето колко е важно коя част от тялото измивате първо под душа

Б.К.С. Айенгар, един от най-известните йога инструктори в света, каза: „Тялото е ваш храм. Дръжте го чист, за да живее душата ”; но, както казва Лев Толстой: “Нашето тяло е машина за живот.”

Независимо дали смятате тялото си за машина или за храм, това със сигурност е съд за вашата енергия, емоции, личност, мислите и всичко останало, което ви прави това, което сте.

Това, какво първо миете под душа, говори много за вашата личност.

1. Крака.

Спомагателните енергийни канали или чакри са концентрирани в краката.

Кракът е символ на пълнота и смирение. Хората, които първо мият краката си, най-вероятно са много загрижени за правата на всички живи същества и се грижат за Земята и нейното благосъстояние.

Вероятно са много основателни и се чувстват уверени в собственото си тяло.

2. Крайници.

Хората, които първо мият краката си или ръцете си, са запалените пътници (поне в мечтите си). Крайниците са нещо, на което хората винаги разчитат, когато става въпрос за движение.

Те ценят спокойствие и свобода. Те прекарват по-голямата част от времето си в физическа и умствена дейност, тъй като непрекъснато мечтаят за далечни и загадъчни места.

3. Интимна зона.

Може да ви се струва, че това трябва да говори за човешката сексуалност, но истината е, че такива хора са много сдържани, срамежливи и склонни да се съмняват в своите способности и да се сравняват с другите.

Те също са чувствителни и се опитват да останат себе си. Отнема много време, за да могат другите да ги опознаят.

4. Гърди.

Хората, които първо мият гърдите си, винаги търсят правилните начини. Те се чувстват много комфортно в собственото си тяло и начин на живот – уверено и независимо.

Те имат доминираща личност. Гръдният кош съдържа много жизненоважни органи, включително белите дробове и сърцето. Такива хора ценят живота и се опитват да използват всяка възможност.

5. Гърбът.

Гръбнакът е основа за нашето съзнание и енергия. Жизнените импулси се пренасят от нервната система, за да определят всяка ваша мисъл и движение.

Това е буквално основата на работата на цялото тяло. Човешката природа защитава и съхранява такъв жизненоважен компонент на живота.

Измиването на гърба ви показва дискретен и предпазлив човек. Такива хора често обмислят живота си и смятат, че мнозинството от хората около тях не са достойни за доверието им.

Те са интроверти и обичат безопасността. Самотата е абсолютно нормална за тях.

6. Ръце.

Ръцете ви са символ на физическа и психическа издръжливост и сила. Хората, които първо измиват ръцете си , ценят солидарността и единството.

В лексиката им няма дума „страх“. Те винаги следват това, в което вярват и не предават своите принципи.

7. Подмишници.

Такива хора са постояни, лоялни и надеждни. Те ще бъдат близо до приятели и роднини в добри и лоши времена, дори на свой страх и риск.

Въпреки това, тяхната сърдечна природа също има граница. Те не толерират предателство.

8. Лицето.

Лицето е единствената област, която може да съчетае всичките ви сетива – мирис, зрение, допир, вкус и слух.

Хората, които измиват лицето си, се грижат дълбоко за това как се чувстват и как другите ги възприемат.

Те се разстройват лесно, което води до срам и стрес. Те също мразят критиките.

9. Глава.

Хората, които мият първо главата или косата си, са природени лидери. Те са силни, самоуверени, много реалистични и разумни.

Те никога не закъсняват и могат да разпределят времето си. Те обичат рутината и са склонни да отделят повече време за собственото си кариерно развитие.

9. Шия и рамене.

Такива хора постигат много. Докато другите мечтаят за звезди, те се приземяват на Луната.

Те отказват да приемат нещо по-малко от „да“, „мога“, „ще го направя“ и „вече са направили“. Тежката работа е основният им девиз.

И какво мислите за тази характеристика? Всичко ли съвпада?