Home » Разкрития » Ето защо винаги държа тебешир в гардероба! Чудно средство, казвам го на всички!
Ето защо винаги държа тебешир в гардероба! Чудно средство казвам го на всички!

Ето защо винаги държа тебешир в гардероба! Чудно средство, казвам го на всички!

Когато разказах на приятелките си, че винаги държа тебешир у дома, те се учудиха.

В крайна сметка, свикнали сме да виждаме тебешира да присъства най-вече в класната стая и сред децата на улицата. Рядко можем да видим човек, който да си държи от него вкъщи, за да му е подръка. И за това обаче си има съвсем добра причина Трябваше да обясня на своите приятелки, защо всъщност имам навика да държа тебешир вкъщи.

Истината е, че това нещо има множество различни полезни приложения, разбрахме от presa24.com. Сигурно не сте и предполагали, че можете да го използвате при подобни случаи.

Ето и за какво бихте могли да използвате тебешира:

1. При мазни петна – мазните петна, ако са пресни, ще изчезнат бързо, ако ги натриете с тебешир. След като го сторите, оставете ги за 10 минути. След това изперете дрехата по каналния ред.

2. Избелване на яки – преди да започнете да перете, натрийте яката с тебешир. Така ще запазите белотата на тъканта, което ще предотврати появата на жълти петна.

3. Петна по велурени обувки – ако имате велурени обувки, значи знаете, че не е лесно да ги държите чисти. С помощта на тeбешир обаче можете да се справите с петната. Натрийте внимателно и оставете така за една нощ. На сутринта от петната няма да има и помен.

4. Миризма от коша за пране – ако поставите парче тебешир в коша за пране, той ще абсорбира неприятните миризми. А също така – и влагата. Сменяйте тебешира веднъж месечно.

5. Блестящи прибори за хранене – сигурно не знаете, но ако поставите парче тeбешир в кутията с прибори, това ще запази техния блясък. Тебеширът ще предпази среброто и никела от влагата.

6. За съхранение на бижутата – Парче тебешир в кутията за бижута няма да позволи нито едно от любимите ви украшения да избледнее!

7. Чист гардероб – За да ухае гардероба ви винаги приятно сложете няколко парчета тебешир, най-доброто средство срещу неприятни миризми.

8. Против ръждата – В кутията за инструменти просто трябва да поставите парче тебешир! Това ще защити вашите инструменти от ръжда.

9. Бори се с мравките – Мравките не обичат линиите, начертани с тебешир. Маркирайте проблемните области с тебешир и мравките няма да се появяват там.

10. Ако има заседнал ключ в ключалката – Натрийте ключа с тебешир, ако едва се завърта в ключалката. Тебеширът ще абсорбира излишната влага и мръсотия в ключалката и тя отново ще работи правилно!

Източник: gzona