Home » Здраве » Диетата с краставици прави истински чудеса! 7 килограма заминават само за 10 дни
Диетата с краставици прави истински чудеса! 7 килограма заминават само за 10 дни

Диетата с краставици прави истински чудеса! 7 килограма заминават само за 10 дни

Идва най-хубавото време от годината, в което на пазара излизат първите и най-любими на българската трапеза пресни зеленчуци – краставиците и доматите.

Това е и идеалният момент да направим набиращата все по-голяма популярност диета с краставици. Спазването на този режим гарантира раздялата с наднорменото тегло. При всеки тя действа според индивидуалностите и потребностите на организма, но смело може да се каже, че ефектът е гарантиран, а средно се смъкват около 7 килограма само за 10 дни терапия. Специалистите по хранене препоръчват също така диетата с краставици да се съчетава с умерена доза физически упражнения.

Ако нямате време за фитнес зали и специализирани упражнения, отлична работа ще свършат и 30 минути ходене пеша на ден. По време на диетата краставици могат да се похапват в неограничени количества и по всяко време.

Примерно меню за един ден от Преса 24

Закуска: 2 твърдо сварени яйца, 1 плато от краставици

Междинна закуска: 1 голяма ябълка или 1 праскова (по-малка от 200 грама)

Обяд: 1 филия препечен хляб с купичка салата с краставица

Съставки и начин на приготвяне на салата с краставици: 400 грама краставици, 200 грама кисело мляко, сол, пресен лук. Обелете и нарежете краставицата на малки парченца. Добавете солта и разбъркайте добре, докато солта се разтвори напълно. Добавете киселото мляко и разбъркайте внимателно. Накрая сложете и лука.

Междинно хранене: Смути с краставици

Съставки и начин на приготвяне на смути с краставици: 1 краставица, 1 ябълка и малко количество спанак. Сложете всички съставки в блендера и добавете пресен джинджифил. Разбъркайте добре и изпийте смутито бързо, тъй като след време то ще изгуби своите полезни свойства.

Вечеря: 300 грама плодове по избор

В краставицата се съдържат важни витамини и минерали. Този зеленчук е богат на фибри, магнезий, желязо, калций, витамин С, Е и В, което прави краставицата идеална част от хранителния режим на всеки човек.

Другите разрешени продукти са риба тон, пълнозърнест хляб или варени картофи, сварени яйца, плодове, както и чай или кафе, но без подсладители.

Добър вариант за приема на краставици е салата, в която се добавя половин кофичка кисело мляко и копър и пресен лук по желание. Отлична работа върши и шейкът от краставици, към който са добавени кората от 1 ябълка, малко пресен джинджифил и спанак. Този коктейл е истинска здравословна бомба, богата на изключително полезните витамини, желязо, магнезий и фибри.

Ето и един примерен дневен режим по време на диетата.

Закуска – описаната вече салата от краставици с 1-2 варени яйца.

Обяд – 1-2 филийки пълнозърнест хляб и плодове по избор.

Вечеря – риба тон с малко варени картофи и плод по избор.

Забележка:

Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!