Home » България » Джинджифилова бира: Предотвратява рак, лекува артрит и корем
Джинджифилова бира: Предотвратява рак лекува артрит и корем

Джинджифилова бира: Предотвратява рак, лекува артрит и корем

Тази бира може да лекува артрит, стомашни заболявания и също така намалява лошия холестерол и високата кръвна захар, разбра Преса 24.

Традиционно, джинджифилът се използва за лечение на много здравословни проблеми, като например заболявания на стомаха и артрит. Джинджифиловата бира може да бъде приготвена у дома от пресен или сушен джинджифил, захар и лимонов сок.

Джинджифилът има много ползи за здравето и е доказано, че има успокояващ ефект, когато става дума за болки в гърба и мускулни болки.

Много клинични проучвания показват, че джинджифилът може да помогне на хората, които страдат от дегенеративен или ревматоиден артрит, както и хронична болка.

Необходими съставки:

200 гр. ситно нарязан джинджифил
450 мл. филтрирана вода
200 гр. захар
120 мл. минерална вода
няколко капки сок от лайм
парче лимон
малко мед

Начин на приготвяне:

Излейте филтрираната вода в тенджера и я кипнете.
След като водата кипне, добавете джинджифила.
Намалете топлината и варете още 5 минути.
След това оставете сместа в продължение на 20 минути.
Прецедете течността.

Пригответе сироп в отделен съд: разтворете захар в чаша филтрирана вода и кипнете водата. Смесете половин чаша сок от джинджифил, 1/3 чаша сироп и половин чаша минерална вода. Добавете малко мед и лимонов сок. Можете да украсите с резенчета лимон.

Ползи за здравето от джинджифиловата бира: Джинджифилът е много полезен за облекчаване на стомашни проблеми. Също така, може да подобри храносмилането и да помогне за намаляване на лошия холестерол и високата кръвна захар.

Джинджифиловата бира може да облекчи симптомите на настинка и грип и също така е полезна за подобряване на кръвообращението.