Home » България » Глоба за всеки шофьор, който залепи стикер върху автомобила си
Глоба за всеки шофьор който залепи стикер върху автомобила си

Глоба за всеки шофьор, който залепи стикер върху автомобила си

20 лева глоба ще отнася всеки шофьор, който лепи стикер върху автомобила си, разбра Преса24.

Причината е, че в сила са влезли промени в Наредбата за регистрацията, отчета, пускането от движение и спирането от движение на моторни превозни средства и на ремаркетата, теглени от тях, с които се „забранява изписването или залепването на надписи и/или емблеми върху стъклата и фаровете на МПС“, съобщава „Телеграф“.

Сред нарушителите според КАТ са дори коли на Спешна помощ. Причината е, че на задните странични прозорци на някой от автомобилите има надписи „112“, въпреки че това не е позволено.

Возилата на тол полицията също са с картинки, цифри и букви под формата на стикери на стъклата отзад.

„Всичките са за санкция от КАТ, защото са в нарушение на наредбата“, коментираха пътни полицаи. В обсега на органите на реда попадат и стотици рекламни автомобили, които популяризират дейността си чрез надписи по возилата.

Санкцията а подобно провинение е в размер на 20 лева по чл. 185 в Закона за движение по пътищата, уточниха униформените.

Според наредбата на МВР шофьорите не би трябвало да си слагат по прозорците на колите дори лепенки с надписи „Бебе в колата“ или „Млад шофьор“ и биха могли да бъдат наказани за това.

„Това на практика не се случва. Единични са подобни санкции и то, ако има конфронтация между полиция и спрения за проверка водач“, признаха от КАТ.