Home » Свят » Главния епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи: Ваксината ще влоши още повече кризата с вируса
Ваксината ще влоши още повече кризата с вируса

Главния епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи: Ваксината ще влоши още повече кризата с вируса

Защо главният епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи се обяви против ваксините за коронавирус?

Главният епидемиолог на САЩ смята, че изобретяването на ваксините ще доведе до по-сериозен проблем, отколкото причинява коронавируса. Антъни Фаучи направи изявление, в което се обяви против ваксините, научи presa24.

Той се притеснява, че ако ваксините не са достатъчно обстойно изследвани, щетите, които могат да причинят, може да се окажат по-сериозни и от пандемията.

Според Фаучи, ако всичко върви, до края на есента или началото на зимата ще се знае, дали тези ваксини са успешни, или не.

Директорът на Националния институт заяви, че в момента се разработват поне осем ваксини.

„Националните здравни институти работят много бързо. Ние разработваме поне осем ваксини и очакваме повече резултати“, каза още д-р Фаучи, който предупреди за възможни негативни ефекти от ваксината. И всъщност могат да повишат щетите, които нанася вируса.

„Трябва да ви предупредя, че има вероятност от негативни последици. И определени ваксини всъщност могат да увеличат отрицателния ефект от инфекцията, вместо да помогнат“, добави още той.

ФАУЧИ СЕ ПРИТЕСНЯВА, ЧЕ ПРИБЪРЗАНИТЕ ТЕСТОВЕ МОГАТ ДА ДОВЕДАТ ИМЕННО ДО ТАКЪВ ЕФЕКТ.

„През януари, по наши изчисления, обявихме, че ще са необходими около 18 месеца, за да се създаде ваксина. 62 дни по-късно вече имаме готови ваксини, които са тествани върху доброволци. Минахме през първата фаза и предстои да минем втората — тестове върху животни“, допълни още Фаучи.

Той направи видеообръщение към Конгреса, по време на видеоконференция от дома си. В момента Фаучи е в доброволна самоизолация, поради контакт със заразен служител от Белия дом. И именно, след като подробно изследва историята на заболяването и развитието на ваксините, отправи предупреждения за рисковете, които също не трябва да се подценяват.

„Ако успеем, надявам се да имаме ваксина още тази есен или зимата. Имаме много варианти и очакваме различни резултати. Ще е хубаво да има повече от един успешен опит“, добави той.

Междувременно в мрежата се провежда масирана кампания против ваксинация за Covid-19. В публичното пространство се появиха недоказани твърдения, че ваксините били опасни за здравето и в действителност се използване за редуциране на населението и контрол над съзнанието и масов скрийнинг на хората, чрез имплантиране на микрочипове. До този момент няма научно обосноваване на тези хипотези, нито пък съществуват каквито и да е доказателства за подобни действия. Масовата психоза, която се създава обаче, вреди на цялото общество.

razkritia