Home » Клюки » Геро: Положението в страната е отчайващо, за малко щях да тръгна със Зуека!
Геро: Положението в страната е отчайващо за малко щях да тръгна със Зуека!

Геро: Положението в страната е отчайващо, за малко щях да тръгна със Зуека!

Герасим Георгиев – Геро бил на път да последва своя колега Васил Василев – Зуека – да си стегне куфарите и да напусне страната, научи „Преса 24“.

Единственото, което било спирачка в намерението му да каже „довиждане“ на родината, била възрастта му. Топкомикът е на 48 години и се притеснявал, че ще му бъде трудно да започне от нулата.

„Моето търпение взе да се изчерпва. За всеки е обидно да работи в тази държава. Тя ни обижда всеки ден. Затова да не се питаме защо Терминал 2 е пълен“, обясни желанието си за емиграция Геро.

Актьорът призна в интервю, че „ако е бил компютърен специалист или музикант“, отдавна е щял да си потърси щастието извън България. За него сегашното дередже на страната ни е повече от отчайващо. Българите, твърди екранният Зорба, страдали от стокхолмски синдром – харесвали похитителите си.

Топкомикът в пиесата

Топкомикът в пиесата „Без асансьор“ с колегите си Мак Маринов, Леонид Йовчев и Филип Аврамов – Фицата

„Все така ги избират във властта. Днес има газ, утре – няма. Днес вдигат цените на едно, утре на друго“, вайка се популярният комедиант.

Сред тези „лашкания“, пита той, „животът ни нормален ли е?“. И си отговаря сам и категорично: „Не, не е“.

Актьорът смята, че друга основна вина за тежката ситуация у нас са „полярностите“. Народът обаче бил отчайващо търпелив въпреки вайканията, че „няма оправия в държавата“.

За решението на Герасим Георгиев да попълни редиците на напускащите България имало и персонални виновници. И понеже е актьор, той открива вина в културния министър Атанас Атанасов.

Атанас Атанасов

Атанас Атанасов

„С поставянето на господин Атанасов на министерския пост поредното правителство за пореден път доказва, че на властта изобщо не й пука за културата. Нямам нищо против много симпатичен млад човек, но след като е неясно с нещата, по-добре да не се захваща“, убеден е известният комик.

В целия кошмар все пак имало светъл лъч – и това било възможността направиш избор, смята Геро.

„Това е единственото хубаво нещо, което ни се случва след 89-а година. Мога да гласувам за този или онзи, мога да се махна, мога и да остана“, сподели един от големите любимци на публиката.