Home » Свят » Вече не изхвърлям бутилки-Видях съседа да ги закачва на дувара-Като видях какво чудо е сътворил, започнах и аз
Вече не изхвърлям бутилки-Видях съседа да ги закачва на дувара-Като видях какво чудо е сътворил започнах и аз

Вече не изхвърлям бутилки-Видях съседа да ги закачва на дувара-Като видях какво чудо е сътворил, започнах и аз

Пластмасовите бутилки са истинско зло за околната среда. Все по-често предприемчивите и грижовните хора използват повторно пластмасата, правейки предмети полезни в домакинството от ненужни контейнери: хранилки за птици, саксии за цветя, декорации, лодки или дори цели къщи.

Днес ще ви кажем как можете да направите интересни неща от пластмаса и да спасите околната среда от боклука.

Правим много неща от пластмасови бутилки за градината .

Контейнер за отглеждане на рози

Ползата от пластмасовите контейнери е, че спестяват от топлината и влагата, а също така предпазват растението от вредители. А за отглеждането на рози най-добрият контейнер трудно може да се намери. Трябва да се постави под пластмасова капак в добре наторена почва и редовно да се полива, в очакване на първите листа.

Система за капково напояване

Повечето растения трябва да се поливат в корените, особено при комбиниране на поливане с тор. И обикновена пластмасова бутилка може да се превърне в истинска система за капково напояване. Достатъчно е да направите дупки в бутилката на правилните места и да ги заровите с растението при засаждането.

Напоителна система с продължително действие

Това “устройство” донякъде напомня на детска играчка, когато в капачката на пластмасовата бутилка се направят дупки и контейнерът се превърне в истинско водно оръжие. Но в градината може да се използва същия принцип. Достатъчно е да прикрепите маркуча към пластмасовата бутилка, след като сте направили много дупки в нея.

Саксия за отглеждане на разсад 

Не е достатъчно само да отрежете дъното на бутилката и да поставите семената там. За да могат растенията да покълнат, в пластмасовия съд трябва да се направят достатъчно дренажни дупки, да се напълни бутилката с почва и едва след това да се засадят семената. Такива саксии трябва да се поставят върху палет, покрит с камъчета или други малки камъчета.

Капан за оси и стършели

Гнездото на осите не е лесно да се премахне, но жителите му могат да пречат не само на градинарството, но и на почивката. Следователно, можете да се предпазите от оси предварително, като направите няколко прости капана. За да направите това, достатъчно е да отрежете горната част на пластмасовата бутилка и да я насочите с шията надолу. Налейте малко мед на дъното. Опасните насекоми ще попаднат в капана, но няма да могат да избягат от такъв „затвор”.

Цветно легло

Какво ли не прави една домакиня,  за да бъде цветната ѝ градина най-оригинална? И в този случай обикновените пластмасови бутилки идват като добра идея. Вярно е, че за този дизайн ще ви трябва много бутилки.
Това се прави по следния начин: пластмасовите бутилки се пълнят с пясък, затварят се с капаци и се заравят в земята около периметъра на цветното легло. Оказва се здрава равномерна граница, която може да бъде боядисана във всеки цвят.

Саксия за цветя

С пластмасовата бутилка е достатъчно да отрежете страничната част – и саксията за цветя е готова. Разбира се, можете творчески да подходите не само към закрепването, но и към цвета. Въпреки че тъмните пластмасови бутилки така или иначе изглеждат добре.

Съд с лук

Ако имате свободни бутилки, недостатъчно място за цяла леха, а искате пресен лук, само желание още ви трябва и за нула време имате място ла пресен лук.

За целта горната част се отрязва и в тялото се правят кръгли дупки, в които се поставят главите. Напълвайки контейнера с почва, получаваме саксия с лук. Остава навреме да поливаме растенията и да прибираме реколтата.

На тази идея за градина от пластмасови бутилки, не свършва дотук. Вече сме ви показали още по- полезни идеи за дома от пластмасови бутилки .

Както можете да видите, достатъчно е да проявите малко въображение и цветната или зеленчукова градина ще блестят с нови цветове заедно с тези интересни устройства .

Ако намерите статията за информативна, споделете я смело с приятелите си. Нека се научат как да правят полезни неща от пластмасовия боклук.

Източник: За Жената