Home » България » Брекзид – символизмът на Караянчева, който никой не разбра
Брекзид - символизмът на Караянчева

Брекзид – символизмът на Караянчева, който никой не разбра

„Брекзид“. Това написа за дума на 2019 г. парламентарният шеф Цвета Караянчева.

Тя гостува в предаването „Годината“ на Дарик радио, припомня presa24.

Любопитният правопис на дамата от Кърджали стана обществено достояние благодарение на столичния общински съветник Борис Бонев, който също взе участие в предаването.

Той публикува снимка от писанието на Караянчева във фейсбук профила си и то предизвика лавина от присмехулни коментари и споделяния.

След няколко часа размисли как да се „отиграе ситуацията“ на профила на председателя на НС в социалната мрежа се появи следното обяснение.

„Главно „Б“ и главно „Д“, Boris Bonev! БрекзиД във варианта на Борис Джонсън! В една дума инициалите на Борис Джонсън и напускането на Великобритания. Това е вярната дума, а не Брекзит, защото без Борис Джонсън, той би бил невъзможен! Предложих малко повече символизъм! И закачка с всички, които писаха след това на таблото на „Годината“ на Дарик! Радвам се, че някой го забеляза. Но жалко, че не схвана хумора и символите, Boris Bonev!“, написа Караянчева.

Доколко това обяснение е логично или не, всеки сам може да прецени. Още повече, че при разкривеното изписване на думата на 2019 г. почти не се разбира дали Караянчева ползва главни или малки букви. Като гледаме по-долу как е написала „председател на 44 НС“ изглежда, че тя се е опитала да изпише цялата дума само с главни букви.

Така или иначе след обясненията на Караянчева ироничните коментари по неин адрес се преместиха на нейната стена. Ето и някои от по-забавните и по-малко обидните:

Иванка Курвоазие: Не знам дали тук е мястото да го кажа, но символизмът е направление в изкуството, възникнало в края на 19 век във Франция и Белгия и разпространило се през следващите години в други части на Европа. Символизмът се проявява най-вече в поезията, но оказва влияние и на изобразителното изкуство, музиката, прозата, театъра. Вий можиби някаква символика сте предложили или просто харесвате Бодлер.

Ivan Chervenkov: ИзхоТ – от “Идеално” и “Точен”, а не от “Ивънредно” и “Тъп”

Stoil Hristov: Бобре! (това е „добре“, ама Б-то е вместо „Д“, понеже името на Бойко Борисов започва с „Б“ – символика и хумор).

Преди три години Караянчева се прочу и с познания по география.

„Е, то Пекин е във Виетнам“, каза тя от парламентарната трибуна.

След това обясни, че случаят бил лапсус.

offnews