Home » България » Бойко Борисов бие аларма: „Грабят ви, драги българи, така както не са ви грабили и по времето на османското робство. Кражбата е огромна“
Бойко Борисов бие аларма: "Грабят ви драги българи така както не са ви грабили и по времето на османското робство. Кражбата е огромна"

Бойко Борисов бие аларма: „Грабят ви, драги българи, така както не са ви грабили и по времето на османското робство. Кражбата е огромна“

„Чудовищна далавера правят със зърното. Най-големият спец в далаверата със зърно е Спецов – най-близкият съратник на Асен Василев. Износът върви само за избрани фирми. Помните ли едно време „зърнената афера”?

Сега ще направят същото. Ние сме в комунистическа икономика. Каква е тая правова държава, в която устна заповед на министър спира износ?“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещението си във Враца в петък, предаде NOVA.

Зърнопроизводители от региона се оплакаха от това, че са подложени на постоянни проверки. Складовете им били пълни със зърно, а трябва да бъдат освобождавани, защото след 2-3 месеца ще се наложи да поберат в тях новата си реколта. Производителите обясниха, че нямат право да продават, а трябва да си набавят средства за закупуване на торове и препарати за растителна защита. Техните цени пък скочили четири пъти.

„Управляващите си викат помежду си: „Мафия, мафия, мафия“. Когато ГЕРБ управляваше нямаше нито един спрян еврофонд или програма. Сега програмите са нула. Нямаше нито едно похарчено не на място евро, а сега няма и План за възстановяване. Катастрофа“, каза още Борисов.

„Грабят ви, драги българи, така както не са ви грабили и по времето на османското робство. Кражбата е огромна“, заяви лидерът на ГЕРБ. И допълни, че според него страната ни се е върнала в 1944 г.

Той попита защо не е избран нов управител на Българската народна банка, при положение че срокът за предложения изтече в началото на седмицата.

„Защото ПП имали кандидат, който не е магистър, а бакалавър и опитали да променят правилата. Срам, позор, грабеж! Единственото, което им остава е да арестуват мен“, заяви Борисов.