Home » Забавно » Бижута и символика – какъв талисман да изберете?
Бижута и символика - какъв талисман да изберете?

Бижута и символика – какъв талисман да изберете?

За да поддържате тези добри вибрации наоколо в този стресов и динамичен свят, можете да се предпазите от негативизма, като носите талисман. Той може да има различни приложения и видове и визии, но е изключително приятно да изберете нещо за целта, независимо дали в специален магазин за сребро или пък в интернет.

Ето някои ценни съвети.

Видове

Някои примери за талисмани включват кристали като прозрачен кварц, аметист и черен турмалин, кaто всички отблъскват негативната енергия. Най-красиви и ефектни са аксесоарите, когато имат и сребърен кръст, така че да помагат на християните да се чувстват по-сигурни и спокойни.

Символи

Монети

Монетите в бижутата не са предназначени просто да носят пари на притежателя си – те са символ на изобилие, сигурност и късмет. Кралица Виктория е била основен поддръжник на тази идея и тя е установила традицията да се дава монета на булка, за да се осигури късмет в любовта и щастлив брак.

Бижутата с монети често възпроизвеждат валута от древните цивилизации, съвременно законно платежно средство или измислена валута, която да съответства на естетиката на дизайнера. Независимо дали планирате сватбата си или се надявате на повишение в работата, бижутата с монети могат да символизират метафоричното богатство и изобилието от любов.

Око

Смятано от векове и в много култури като талисман, злото око предпазва носителя от злобните мисли на враговете. Въпреки че често се нарича само злото око, защитният мотив, подобен на зеница, виждан навсякъде, е известен като назар. Той е бил част от безброй култури в продължение на хиляди години и е срещан в големите религии като будизма, християнството, индуизма, исляма и юдаизма.

Носенето на символа назар или зло око е от ключово значение за тези, които искат да предотвратят появата на негативна енергия.

Хамса

Тази форма на ръка предпазва от зли погледи или лоши желания, отправени към носителя. Този символ присъства в исляма (Ръка на Фатима), християнството и юдаизма (Ръката на Мириам) и може да се види изписван като хамеш, хамса, чамса и хамза.

Символиката на отворена ръка също може да приветства нови преживявания и изобилие. Хамса с пръсти, насочени надолу, понякога дори се счита за талисман за плодовитост. Много такива символи също така могат да бъдат намерени със зло око в дланта за допълнителна защита.

Ако търсите символ на безопасност, искате да посрещнете дете в живота си или искате да донесете всеобща добра енергия за себе си, изберете такива бижута.

Луна и звезди

Небесните мотиви може би имат най-широк диапазон от значение за носителя. Докато често мислим как звездите и Луната могат да ни дадат насока, те са свързани и с дълга история на митове и легенди.

Древните гърци намират съзвездия и ги комбинират заедно с техните митологични истории, като гигантска книга в небето, към която могат да се обърнат по всяко време на нощта. Вярата в астрологичните зодии продължава и до днес, все пак.

Луната и звездите не са само водач, но са мистериозни символи на надеждата. Те често са представени в бели метали като платина, сребро и бяло злато, включително и с диаманти. И са изключително подходящи за талисман, ако в момента си търсите именно такъв. Той би ви донесъл не само красота, но и истински късмет.

Създаване на собствен талисман

Изработването на собствен талисман е много удовлетворяващо. В края на краищата, така можете да го заредите със своята енергия. Вие можете да изберете всеки материал, който да вложите в него. Можете да изберете да използвате рециклирани или естествени материали, за да създадете огърлица, гривна или пръстен.

Има нещо вълшебно в създаването на нещо със собствените си ръце. Вашето единствено по рода си бижу има по-голямо значение, когато вие сте този, който го прави и зарежда с енергията си.