Home » Здраве » Аз всеки път сипвам по малко сол в шампоана. Чудите се защо ли? Разберете ТУК!
Аз всеки път сипвам по малко сол в шампоана

Аз всеки път сипвам по малко сол в шампоана. Чудите се защо ли? Разберете ТУК!

Английската сол вече е добре известна със своите полезни свойства. Мнозина я използват, като например накисват уморените си крака в нея, но има много други интересни приложения.

Опитайте някои от тях за себе си:

Грижа за косата

Ако косата Ви бързо се омазнява, може да искате да опитате този трик: Добавете шепа английска сол към шампоана си.

Измийте косата си и скоро ще забележите намаляване на омазняването. Магнезиевият сулфат обира мазнините и косата става бляскава и чиста. Освен това, можете да опитате и друго лечение със сол, за да разширите проблема с обема на косата. Смесете английска сол с вашия балсам, сместа се затопля над печката и след това масажирайте в корените. Задръжте така в продължение на 20 минути и след това измийте. Лечението работи, за да се предотвратят цъфналите краища и трябва да даде обем на косата.

Грижа за лицето

Смесете английска сол заедно с течен сапун или гел за почистване на лице. Внимателно разтривайте сместа върху кожата си и изплакнете с топла вода. Това би трябвало да помогне за поддържане на нивото на влагата в кожата си и да се отстранят старите мъртви клетки.

Йоните на сярата от магнезиевия сулфат действат успокояващо, прочистващо и противовъзпалително на кожата. Ако вземете вана с английска сол, наред с другите ефекти полезното въздействие ще бъде усетено и от кожата ви. Кожата става мека и гладка, а обичайният пилинг след това лесно ще я освободи от мъртви клетки. Може директно да се използват кристалчетата английска сол като ексфолиант – за целта малко количество английска сол се смесва с кокосово масло.

Грижа за краката

Ако сте на крака през целия ден, може да са Ви подути или да изпитвате болка. Английска сол се смесва заедно със зехтин и може да бъде чудесно лечение за борба със сухите пети.

Казват, че с английска сол можем да се излекуваме от гъбички по ноктите на краката. Ето една примерна рецепта за това как да действаме: в чаша гореща вода сипваме по една супена лъжица сода бикарбонат и английска сол и по две – кислородна вода и оцет. Разбъркваме и наливаме в бутилка. Пръстите с болни нокти трябва да бъдат потопени в оцет за десетина минути, след което ги намазваме с памучен тампон, потопен в сместа с английска сол. Изчакваме да засъхне и поставяме превръзка. Процедурата се изпълнява сутрин и вечер в продължение на един месец.

4. Облекчаване на натъртвания

Синините може да са доста неприятни. Дори ако те са излекувани много отдавна, често са все още видими. Опитайте да смесите 2 супени лъжици английска сол с вода и разнесете сместа внимателно върху кожата си.

5. Главоболие

Ако страдате от топлинно главоболие през лятото или след дълъг ден в офиса, опитайте се да вземе вана с английска сол. Солта във водата ще помогне да отпуснете мускулите си и да се освободите от напрежението, което често помага при главоболие.

6. За по-чиста баня

Смесете английска сол и течен сапун в съотношение 1: 1 и използвайте, за да превърнете плочките и повърхностите искрящо чисти.

7. За да заспите

Понякога е трудно да заспите след напрегнат ден. Английска сол може да бъде отговорът тук. Вечерта си вземете вана и добавете 3-4 супени лъжици английска сол. Насладете се на релаксиращия ефект и почуствайте мускулите си освободени. Това би трябвало да работи като еликсир за сън.

8. Почистете си съдомиялна машина

Добавете малко английска сол в съдомиялна машина. Стартирайте нормален цикъл и петната трябва да бъдат нещо от миналото.