img

6 уж безобидни симптоми

/
/
/
344 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

От жаждата до подут корем има поне шест сигнала на тялото, които не бива да се игнорират, тъй като те могат да бъдат знак за нещо потенциално сериозно, научи presa24.

Жажда. Повишената кръвна захар може да доведе до комбинация от умора, жажда и по-честа консумация на вода, както и до често уриниране. В допълнение към засилената жажда човек може да получи инфекции, циреи, загуба на тегло, пише zdrave.to.

Кръв в урината.Дори ако това се случи само веднъж, все пак трябва да се консултирате с вашия лекар. Кръв в урината може да се появи поради цистит, но може да се дължи и на рак на пикочния мехур. В ранните етапи ракът на пикочния мехур може да не причини редовно поява на кръв в урината, така че ако кръвта се появи и изчезне, това не означава, че може да се игнорира.

Синини без причина. Появата на такива синини може да е резултат от приемане на аспирин или антикоагуланти като варфарин, но е по-добре да се консултирате с лекарите си така или иначе. Необяснимите синини могат да бъдат сигнал за липса на тромбоцити в кръвта или дори левкемия.

Дрезгав глас. Дрезгавостта, която продължава повече от 3 седмици, е този сигнал на тялото, при който трябва да отидете на лекар. Това е особено важно, ако човекът е пушач.

Нощно изпотяване. Женските нощни изпотявания са много често срещан симптом на менопаузата. Въпреки това, постоянното нощно изпотяване и ниската температура могат да сигнализират лимфом и рак на кръвта.

Но ако усещането за подуване е станало постоянно след хранене и особено ако усещането за пълнота започна да се появява по-бързо и болки в таза или корема се усещат за дълги периоди, определено трябва да се консултирате с лекар. Такива симптоми могат да показват рак на яйчниците.

Брадва

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply