Home » Клюки » 5 ГОДИНИ ПРЕДИ ДА ПОЧИНЕ: Ламбо си купил прокълната къща – дух на обесен бродил в имота
Ламбо си купил прокълната къща - дух на обесен бродил в имота

5 ГОДИНИ ПРЕДИ ДА ПОЧИНЕ: Ламбо си купил прокълната къща – дух на обесен бродил в имота

През 2014 г. Стефан Данаилов се сдобил с къща с огромен двор в пловдивското село Марково, научи presa24.

Къщата обаче тъне в мистерия, още шушукат неговите комшии от известното в цялата страна като пловдивския Бевърли Хилс. Ламбо обаче така и не успял да се пренесе в селото, каквито намерения имал. Хората от селото разказват, че проклятието го е застигнало и това е попречило на Ламбо да осъществи намеренията си.

Къщата, която купил там, била обладана от духа на предишния собственик, чиято страховита смърт хвърлила в шок и ужас цялата махала.

Повече от 20 години постройката била необитаема, защото към нея никой не проявявал апетит въпреки ниската продажна цена, на която брокерите на недвижимо имущество я предлагали. Първо ѝ искали 70 бона, но после свалили цената двойно, за да се отърват от нея, пише „Пловдив Медия“.

Всички, които ходели на огледи на имота, бягали като дявол от тамян, когато чуели зловещата история за случилото се самоубийство в семейството на предишните собственици. Съседите с ужас си спомнят, че бай Методи се обесил в една от стаите, защото бил много болен и не могъл да преживее страшната диагноза и нечовешките болки. От тогава насам на къщата ѝ тръгнала лоша и злокобна слава.

Бившият културен министър обаче не се интересувал от легендите за прокобата, която тегнела над нея и я купил, без изобщо да умува, за скромните 30 хиляди лева, твърдят местни. Още щом сключил сделката, организирал ударна бригада да почисти двора от нападалите клони и буренясалите храсти.

Въпреки, че външно къщата изглеждала доста зле, когато я купил, отвътре тя била много запазена, разправят още комшиите. Общо, заедно с двора, имотът на Мастера приближавал декар. Първоначално бил голям мераклия да се премести на спокойствие в пловдивското село, но когато заболял сериозно, ремонтът замрял.

ПИК

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

About clslavchev

Leave a Reply