Home » България » 20 със съмнение за коронавирус във ВМА
20 със съмнение за коронавирус във ВМА

20 със съмнение за коронавирус във ВМА

Първите със съмнения за коронавирус в България вече са факт, научи presa24.

Десетки пациенти са под карантина във ВМА в София, като точната бройка на потенциално заразените все още не е оповестена официално. По информация на Lupa.bg евентуалните носители на заразата-убиец са около 20 човека.

От пресцентъра на ВМА споделиха за Lupa.bg: „Настанени са 14 души със съмнения за коронавирус, подчертаваме – съмнения. Направени са им изследвания. Не можем да се ангажираме кога точно ще станат ясни резултатите, но ще бъдат оповестени официално“.

От няколко дни заразени с коронавирус са били поставени под карантина и пазени в тайна, за да няма излишна истерия в България.

Преди две седмици случай на български гражданин, пристигнал от Италия, е бил хоспитализиран, а направените проби тук са изпратени в Амстердам.

Същевременно с редакцията на Lupa.bg се свърза медицинско лице от болница „Токуда“, за да сподели информацията, че при тях са приети двама с коронавирус. От отдел „Работа с пациенти“ признаха, че нямат право да дават информация затова дали има заразени с опасния китайски вирус. Въпреки това обаче обясниха, че подадената ни информация не била вярна, защото такива болни в „Токуда“ няма.

Лупа