Home » Клюки » Явор Бахаров: „Няма начин да вляза в затвора!”
Няма начин да вляза в затвора

Явор Бахаров: „Няма начин да вляза в затвора!”

„Няма начин да вляза в затвора! Не вярвайте на вестниците и сайтовете, които пишат, че ще ме тикнат в тъмница.

Всичко е преувеличено, истината е, че ще ми дадат условна присъда”. Така актьорът Явор Бахаров е коментирал пред свои колеги от театър „Българска армия” предстоящото съдебно дело за пиянската му изцепка в Банско, научи presa24.

Преди 10 дни Явор Бахаров бе арестуван в зимния курорт, след като бе заловен да шофира колата си посред бял ден видимо пиян и дрогиран. Актьорът изкара 24 часа в ареста, а дрегера на КАТ отчете 1,4 промила алкохол в кръвта му, както и наличието на кокаин и марихуана. Бахаров е обвинен по чл. 343, алинея 2 и 3 от Наказателния кодекс за шофиране на автомобил след употреба на алкохол и наркотици, а делото срещу него ще се гледа в понеделник, 24 февруари, в съда в Разлог.

Няма начин да вляза в затвора

Близките на 34-годишния актьор са притеснени, тъй като, ако се спази закона, Явор Бахаров трябва да влезе в затвора, защото това не е първото му обвинение.

Положението му е утежнено и заради факта, че той бе арестуван в Банско в условията на пробация. На 6 март 2019 г. актьорът се призна за виновен в съда по обвинения за хулиганство и получи присъда от 9 месеца пробация с 12-месечен изпитателен срок. Според тази присъда, Бахаров се е разписвал два пъти седмично до 1 ноември 2019 г. в Първо РПУ и е посещавал психолог, а за да не премине присъдата му в ефективна е трябвало да мирува само още 1 месец – поне до 3-и март 2020 г.

„Явор ни успокои, че няма да влезе в затвора, а че ще се сдобие с условна присъда и ще остане без шофьорска книжка. Няма страшно, постановката с негово участие „Железният светилник” ще се състои на 17 март в театър „Българска армия”, той репетира усилено с останалите актьори”, разкри пред Lupa.bg колега на талантливия актьор с проблемно обществено поведение.

lupa