img

Шеф Ангелов на старта на „Хелс Кинчън”: Кухнята не е за дъртаци

/
/
/
480 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

„Професионалната кухня не е за дъртаци!” Това отсече без грам притеснение шеф Виктор Ангелов на старта на третия сезон на кулинарното шоу „Хелс Китчън” по Нова тв.

Той разкри пред журналисти подробности около новата селекция участници в риалитито и обяви, че трябва да си мазохист, за да искаш да се занимаваш с неговия занаят, научи presa24.

„Най-хубавото на ресторантския бранш е, че получаваш обратна връзка веднага, най-негативното е стресът. Трябва да си до голяма степен мазохист, за да се забавляваш и да се чувстваш добре в това пространство, в което всичко се случва на момента.” Това каза водещият от „Кухнята на ада”. Думите му са в пълен синхрон с мнението на водещия на американския вариант на шоуто – световния кулинарен гуру Гордън Рамзи. Освен че е за мазохисти, кухнята според шеф Ангелов е и за млади хора.

„Не е за дъртаци, защото е изключително динамична среда и изисква голяма концентрация. Не един и два пъти при мен са идвали любители с желанието да се научат и да видят как е в кухнята. След 10 години гледане на кулинарни предавания те искат да си отворят ресторант и смятат, че това е тяхното призвание. Но след 2 часа в кухнята казват, че е нечовешко. И то наистина е нечовешко за хора, които не са тръгнали от малки да се врат в кухнята”, обясни концепцията си топ готвачът.

Той обаче не се ограничи само с това, а намекна, че освен всичко друго, кухнята не става и за жени.

По този начин очерта идеалния профил на кандидатите за победител в риалитито: млади мъже със здрави нерви и изявени наклонности към мазохизъм.

В Нова тв тази година очакват най-силния сезон на шоуто до момента – той е трети поред. Такава била тенденцията в световен план – третият сезон бил най-успешен навсякъде, където е излъчвано риалитито. Обяснението е, че хората вече са свикнали с регламента и започват да гледат само за развлечение, без да влагат много мисъл и разсъждения в това, което им се предлага.

Освен това обаче щяло да бъде още по-напрегнато от преди. Още в първия епизод щяло да има изгонени – повече от един участник. Някой щял да изхвърчи от кухнята на ада, защото не успял да овладее емоциите си. Дали става въпрос за сълзи, за проява на агресия или за грозно поведение, става ясно на старта на шоуто на 25 февруари.

В риалитито тази година щели да влязат мъже с огромно самочувствие, изградено на базата на дълъг опит в успешни ресторанти в чужбина, и жени с тежка съдба, които са свикнали да се борят с живота. Според водещия някои „тупалки” – готвачи с дълъг стаж и високо мнение за себе си, не успявали да се справят с елементарни кухненски дейности като например приготвянето на поширано яйце. Той обаче го отдава повече на стреса от камерите и непознатата среда, отколкото на реална липса на умения. И тази година нямало да мине без образи в шоуто. Щяло да има човек, който слага в малкия си джоб и Гичка от сезон 1, и Пецата от сезон 2.

Лошата храна не се изхвърля, операторите я изяждат

Виктор Ангелов най-после повдигна завесата какво се случва със зле приготвената храна в шоуто му. През първите два сезона той бе подложен на остри критики, че изхвърля първокласни продукти само защото не му се струват идеално приготвени.

„Това е разхищение на храна, докато хората гладуват!”, възмущават се много зрители. След като обясни колко е важно да поднася само съвършени порции на своите клиенти, шеф готвачът все пак даде откровен и задоволителен отговор на въпроса отива ли храната на боклука. Оказва се, че не. „Даваме я на операторите”, обясни лицето на „Хелс Китчън”. И добави, че ако в някой епизод се случи да има повече върнати порции, то е защото в ресторанта на шоуто има повече оператори, които са гладни и имат нужда да се подкрепят.

Хотарена

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply