img

Шефът на руското разузнаване в емирствата лобирал за Божков

/
/
/
384 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Шефът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин е посетил Обединените арабски емирства на 10 февруари и се е срещнал с лидера на страната шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, научи presa24.

Именно тази визита дава храна за спекулациите, че той е човекът, лобирал за освобождаването на Васил Божков.

Междувременно шейхът е обсъдил с госта и неговата делегация средства за подпомагане на двустранните отношения. На срещата са присъствали и други висши представители на ОАЕ.

Тази новина изскочи паралелно с информацията, че българският хазартен бос Васил Божков е бил посетен от руски граждани в ареста в Абу Даби и е потърсил тяхното съдействие за освобождаването си. Информацията бе разпространена от БНТ и БГНЕС, които се позовават на оперативна информация от български служби.

Според БНТ Божков е бил посетен от руски граждани преди срещите на ръководителите на разузнаването с лидерите на ОАЕ, а Нарижкин вероятно е повдигнал въпроса за задържането на българския бизнесмен пред своите домакини.

Бизнесменът Васил Божков, който от две седмици е задържан в Абу Даби, е направил постъпки пред чужда държава да бъде пуснат от ареста незабавно, съобщава още обществената телевизия.

Телевизия „Европа“ пък съобщи междувременно, че мажоритарният акционер във ФК „Левски“ и дясна ръка на бизнесмена Васил Божков – Георги Попов стои зад руските опити за освобождаването му от ареста в Абу Даби.

Според неофициална информация Попов, който също бе арестуван в Обединените арабски емирства, е договорил руски граждани да се застъпят за Божков пред властите.

лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply