Home » България » Шефът на ВМА: Няма да коментирам доц. Мангъров, защото това е гавра с паметта на починалите от К-19 и с техните близки
Шефът на ВМА-Няма да коментирам доц. Мангъров

Шефът на ВМА: Няма да коментирам доц. Мангъров, защото това е гавра с паметта на починалите от К-19 и с техните близки

„Изказвам дълбокото си уважение и моите съболезнования на всички починали в резултат на коронавируса. С това приключвам коментарът“.

Така шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски коментира изказване на доц. Атанас Мангъров, който твърди, че няма нито един починал директно от коронавирус в България, научи presa24.

„Болшинството от пациентите имат придружаващи заболявания. В България има над 800 000 със сърдечно-съдови заболявания. Самият аз съм хипертоник от 12 години. Никой не знае съдбата си.

Тези хора се срещнаха с К-19 и той индуцира тяхната смърт. Никой в момента не може да бъде сигурен колко биха живели тези хора. Моята теза е, че тези болни можеха да живеят още години“, изрази мнение шефът на ВМА.

„Всеки, който не вярва, ще му съдействам да бъде 3 дена доброволец във ВМА и да види как боледуват тези болни. Със своите хронични заболявания не могат да преодолеят всичките неща, които им се случват. Няма да коментирам доц. Мангъров, защото това е гавра с паметта на починалите и с техните близки“, заяви още ген. Мутафчийски.

Той бе категоричен, че така се отчитат в цял свят и хората с коронавирусна инфекция, които са починали, влизат в тази тъжна статистика.

блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

About clslavchev

Leave a Reply