Home » България » Трагедия: Джип уби момиче на метри от НСО, а друго дете пострада тежко
Джип уби момиче на метри от НСО

Трагедия: Джип уби момиче на метри от НСО, а друго дете пострада тежко

Две момичета на 14 години са били блъснати на столичния бул. „Никола Вапцаров“ в София, научи presa24.

Едното от тях е починало на път за болницата. Другото е ранено, без опасност за живота, съобщиха от МВР.

Полиция затвори булевард “Никола Вапцаров” в София в посока Телевизионната кула, след като джипът удари двете деца. Трагичният инцидент е станал около 19,40 часа.

По първоначални данни лека кола е ударила две момичета, на около 14 години, пресичали булеварда в участък, обозначен със светофарна уредба. Пострадалите деца незабавно са откарани за оказване на медицинска помощ, но на път към болницата едното дете е починало, уточниха от МВР.

Шофьорът, участвал в произшествието, е останал на мястото на инцидента, за да изчака компетентните органи. Джипът се е движил в най-лявата лента на булеварда. В него са пътували баща и син.

Докато КАТ изясняваше ситуацията, в насрещното платно се удариха тежко два автомобила, чиито шофьори очевидно са отклонили вниманието в катастрофата.

Инцидентът стана на метри от сградата на НСО на бул. „Черни връх“.

Вчера по същото време автомобил на НСО блъсна 14-годишно момче на бул. „Драган Цанков“. Детето е в тежко състояние. Днес стана ясно, че то е пресичало на червен светофар. Зад волана е бил младши сержант от службата, който е с 3-4 години стаж в системата. Той се е връщал от дежурство и е пътувал към НСО, за да остави служебния автомобил.

Лупа