img

Специализираната прокуратура поиска от съда да заключи половинката на хазартния бос

/
/
/
441 Views

Специализираната прокуратура внесе искане за постоянен арест на жената до Васил Божков, научи presa24.

„Днес, 20.02.2020г., в Специализирания наказателен съд беше внесено искане от страна на Специализираната прокуратура, за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Елена Динева, с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група“, се казва в прессъобщението. Делото ще се разгледа в 15:00 часа от XVI състав на съда.

Припомняме, че на 30 януари тази година Динева бе арестувана при акция на силите на реда. Тогава тя беше задържана за помагачество в престъпната група, ръководена от хазартния бос. В едно от последните интервюта на Божков, дадено от Дубай по телефона, той обяви, че е в чужбина, тъй като се опасява за сигурността си и даде пример със задържането на „жена ми“, която според думите му нямала нищо общо с повдигнатите обвинения.

половинката на хазартния бос

Тя бе доведена с белезници, които й бяха свалени едва когато трябваше да седне до адвоката си Трендафил Трендафилов.

На Динева е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, ръководена от самия Васил Божков. Елена беше видимо притеснена и пребледняла, заради тежката драма, която изживява.

Обвинената с треперещи ръце прочете акта на прокурорите, който й бе връчен от защитата. След като поиска чаша вода, мярката бе прекъсната.

Елена Динева е дългогодишна спътница на Божков. Олигархът е разведен с единствената си законна съпруга Мая.

Жената на милиардера бе арестувана на 30 януари при акция на силите на реда. Тогава тя беше задържана за помагачество в престъпната група, ръководена от хазартния бос.

След акцията в офисите на Божков през януари и след бягството зад граница, в телефонно интервю, босът на „Нове“ обяви, че е в чужбина, призна, че се опасява за собствената си сигурност и тази на жена си. Самият той тогава обяви, че тя е била задържана, но нямала нищо общо с повдигнатите обвинения.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *