img

Спецакцията в Чирпан срещу истински чудовища, вижте какво са извършили

/
/
/
354 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов от рано сутринта са в Чирпан, където е започнала поредната специализирана операция срещу битовата престъпност, научи presa24.

До преди малко в село Зетьово беше пълно с полиция и жандармерия. Проверяваха се всички коли на влизане и излизане от селото. Двама души са задържани.

В петък двамата извършители маскирани са заплашили с пистолет обитателите, завързали са ги и са търсили пари. Акцията продължава и към този момент. Двамата извършители на въоръжения грабеж са задържани днес при стартиралата операция срещу битовата престъпност.

Специализираната операция срещу битовата престъпност започна от рано сутринта в общините Чирпан и Братя Даскалови, както и в селата Зетьово и Гита.

„Има сериозни резултати. По важното е, че това не е кампания, инцидентна кампания, а постоянна и целенасочена дейност срещу битовата престъпност и съм сигурен, че българските граждани в края на годината ще усетят резултата“, заяви Гешев.

Главният прокурор посъветва политиците, президента и премиера да не казват на прокуратурата какво да прави и накъде да гледа. Иван Гешев е категоричен…

В чирпанското село Зетьово са били задържани двама мъже за въоръжен грабеж. В петък, малко след 20 часа те нахлули в дома на Миньо Ангелов, заплашили го с пистолет, пребили него и 83-годишната му майка.

„Дойдоха и викат пари давай и почнаха да ни бият. Вързаха ни краката със сезал. Майка и тя така бита, здраво бита“, посочи Миньо Ангелов пред БНТ.

„Още по-такива мерки да се вземат, защото просто ни е страх да живеем вече. Толкова възрастни хора има вече, които са самички, просто хората ги е страх да спят“, каза Йорданка Иванова.

Акция на прокуратурата и полицията се провежда и в Стара Загора, където са били задържани 7 души за крупна кражба.

„Тук по самата операция има задържани лица по конкретен вид престъпления. Само ще ви кажа, че и в Стара Загора в момента има една много добра реализация. Задържани са извършителите на крупна кражба. Взломна кражба, при която е открадната доста техника от склад на определена фирма“, изтъкна Ивайло Иванов – главен секретар на МВР.

Извършена е проверка на криминалния контингент, като се изясняват мерките на хора с две и повече висящи дела. Акцията продължава.

В момента се извършват разпити на деветимата задържани. Предстои до края на деня прокуратурата да им повдигне обвинения.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply