img

Снахата на кмета на Пазарджик и съдия от Районния съд в Пазарджик е открита мъртва

/
/
/
229 Views

Майа Попова – съдия от Районния съд в Пазарджик, е била открита мъртва вчера, научи presa24.

От МВР потвърдиха, че в Пазарджик се води досъдебно производство след смъртта на магистрат. Майа Попова е съпруга на брата на кмета на Пазарджик Тодор Попов.

През 2015 г. Попова, която е в IX състав, гражданска колегия, бе осъдена на 2 години пробация, след като бе заловена да шофира с 5,02 промила алкохол в кръвта. Пробацията й бе две години задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител. Съдийката бе лишена и от право да шофира за същия период.

Делото срещу нея се води от април 2011 година, когато на път за работа тя се е блъснала с колата си в спрял автомобил. Щетите и по двата автомобила са незначителни, но при удара съдийката е изпаднала в кома и е получила нараняване на главата.

По време на инцидента снахата на кмета Тодор Попов беше заместник-председател на Районния съд в Пазарджик. След него бе освободена от ръководния пост. Висшият съдебен съвет така и не предприе някакви дисциплинарни действия срещу нея.

Според източници на Lupa.bg Майа Попова от години имала проблеми с алкохола. Засега обаче не е ясно дали това е причина за внезапната й смърт. Опитът да научим повече от говорителя на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов се провали, телефонът му се оказа изключен.

Това е втора мистериозна смърт около Тодор Попов. Шефката на кабинета му в миналия мандат Татяна Стоянова беше убита на 12 януари 2015 г. с пет куршума. Учудващо богатата общинарка беше застреляна пред гаража на кооперацията в центъра на града, в която живее. Убиецът я изчакал да се прибере от сградата на общината. По повод трагедията се заговори, че убийството, което е неразкрито и до днес, е предупреждение към градоначалник, който е на власт и в момента – Тодор Попов.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Leave a Reply