Home » България » Скръбна вест! Тази нощ ни напусна Владимир Каролев
Скръбна вест! Тази нощ ни напусна Владимир Каролев

Скръбна вест! Тази нощ ни напусна Владимир Каролев

Чудото не се случи, въпреки усилията на докторите.

Финансистът и запален планинар е издъхнал тази нощ след близо шест месеца, прекарани в кома

Финансистът и запален планинар Владимир Каролев е починал тази нощ след близо шест месеца, прекарани в кома. Новината за кончината му съобщи неговият колега – известният анализатор Бисер Манолов, цитиран от Лупа.бг.

Каролев издъхна на 60 г., като посрещна юбилея си в реанимацията на „Пирогов“, където бе преведен в началото на май след падането си в планината.

Финансистът падна лошо в Пирин на 8 май и бе обявен за издирване. След спасителна акция на местното ПСС бе открит в безпомощно състояние, с множество тежки травми.

За последно икономистът публикува в социалните мрежи видео от връх Тодорка, където по-късно през деня следите му се губят. Сигнал за липсата му подават негови приятели, а акцията по издирването му продължи около 12 часа.

Спешните екипи откараха Каролев в болницата в Разлог, но поради тежестта на травмите, които бе получили – тежка черепно-мозъчна, гръдна и травма на глезена, по спешност бе откаран в „Пирогов“, където лекарите продължават да се борят за живота му. По-късно бе преместен в друга болница за рехабилитация, но състоянието му остана все така – вегетативно.

Владимир Каролев се появява в обществено-политическото пространство след средата на 1990-те години като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат. През 2001 година става активен участник в предизборната кампания на НДСВ – партия, създадена от Симеон Сакскобурготски.

През 2003 година Каролев е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007 и 2011. През есента на 2011 година Каролев е кандидат-кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември 2011 подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.

Преса 24 изказва съболезнования на близките!