Home » Клюки » Световна слава търсят родните чалгари, пропяха на английски, но не им се получава
Световна слава търсят родните чалгари

Световна слава търсят родните чалгари, пропяха на английски, но не им се получава

Тъй като нашият език не е конвертируем, чалга дивите решават, че е време да започна да чуруликат на Шекспировия.

Така ще могат да получават повече участие зад граница и ще имат повече гледания в музикалните платформи, което също носи пари. През годините почти всички по-популярни родни изпълнители от лекия жанр са пробвали да пеят на английски. На някои им се получава, на други- не, научи presa24.

Последният пример за това е Азис. Ромският славей избухна с пореден хит. Парчето „На кого му пука“ (Who cares) засяга любимата на Азис социална тематика и бързо събира няколко милиона гледания. За това помага и участието в клипа на известния порно актьор Алек Мартен. Чрез песента Азис, който има славата на Бог в Турция решава, че е време да стане още по-търсен извън пределите на Балканите. Той се надява че може да стане световно популярна личност.

От дълги години Андреа иска веднъж завинаги да скъса с родния поп-фолк. Бившата половинка на Кубрат Пулев от години записва песни на английски. Прави дуети със световно известни звезди, но славата й извън България не се получава. Поне не, колкото на нея й се иска. Все пак Андреа се уреди да работи с румънски продуценти. Русата сексбомба рядко се изявява на участия в България.

Езикът на Шекспир със сигурност не се отдава на Андреа. Бившата на Кобрата няколко пъти демонстрира,че анлийският й е слаб, въпреки че в парчетата пее на прилично ниво. Андреа изцяло спря да пише каквото и да е социалната мрежа на български. Тя се излива на английски, но някой от постовете й нямат никакъв смисъл, което разкрива какво всъщност е нивото й.

Преслава и Галена също се пробваха да пробият на международния пазар. За тяхно съжаление и двете не успяха да постигнат това, което планират. По-голям резил събра Преслава. Младата майка се поизложи преди години, когато пуснат дует с победителя в „Капките” Стефан Илчев. Песента In control, в която се пробва да пее на английски, имаше сериозен проблем с изговарянето на текста. След фиаското реши да се ограничи и пее само на езика който владее.

Алисия е една от малкото чалга певици, която показа че с английския е на ти. През 2014 година певицата пусна песента Lover Number One. Тя е дует с албанската група „Револт клан”. В изпълнението Алисия вади убийствен глас на английски, пише „България Днес”.

Хотарена