Home » Свят » Руски академик за Ванга: Това е една нещастна сляпа жена, но отличен бизнесмен
Руски академик за Ванга

Руски академик за Ванга: Това е една нещастна сляпа жена, но отличен бизнесмен

Евгени Александров е начело на Комисията за борба с лъженаучни схващания към Руската академия на науките, научи presa24.

Съществуват много наивни и малограмотни хора, които, ако прочетат нещо и не му повярват, строят своя „наука”. Такива хора предлагат да изобретят вечен двигател, вярват във вещици и паранормални явления. Друга особеност е, че те винаги са близо до държавно финансиране.

По времето на Съветския съюз имаше хора, които предлагаха да построят такова оръжие, окето ще ни помогне да победим всичките си врагове, предлагаха и универсално лекарство, което лекува всички болести. Това казва в интервю за „Росийская газета” академик Евгений Александров.

Той е известен учен, световен авторитет в областта на лазерната физика, квантовата магнитометрия и шеф на Комисията за борба с лъженауката към Руската академия на науките

„За баба Ванга е известно всичко. Това е една сляпа, нещастна жена. Но отличен бизнесмен, щом успя да превърне едно от най-изостаналите и затънтени мчеста на България в център на поклонничество за хора от цял свят. Знаете ли, кой най-много се молеше за нея? Таксиджии, сервитьори в ресторанти и кафенета в района, хотелиери-все хора, които изкарваха добри пари от работата на „ясновидката”, казва академикът.

Според него, именно тези хора, които са карали гостите, хранили са ги и са общували с тях, са доставяли сведение на Ванга, за да ги казва тя пред смаяните си посетители. Александров разкрива, че такива „екстрасенси” е имало и в Русия. Но все пак признава, че като учен се е сблъсквал с необясними явления, което обаче не означава, че те са били нещо паранормално.

Източник: Ретро