Home » Забавно » Ритуали за късмет през новата 2020 година
Ритуали за късмет

Ритуали за късмет през новата 2020 година

В много страни се вярва, че това, което направим точно в полунощ , ще повлияе върху нашия късмет, щастие, благоденствие, личен живот и финансови възможности

Наближава онази дългоочаквана празнична нощ, в която се зареждаме с позитивна енергия, много любов и красива визия за бъдщето. Всеки сам избира как да отпразнува началото на новата година според своите възможности и желания – лудо парти до изгрев слънце, домашна уютна вечеря, пътуване до екзотична страна, припомня presa24.

Внимание, скъпи дами, избирайте внимателно! Начинът, по който ще прекарате своите последни мигове от 2019 година, ще даде тон на следващите 365 дни.

В много страни се вярва, че това, което направим точно в полунощ , ще повлияе върху нашия късмет, щастие, благоденствие, личен живот и финансови възможности. Народните поверия обещават да привлекат позитивна енергия в дома, други гонят злите сили, а трети помагат да открием любовта.

Вижте в нашата галерия какви традиции се спазват по света на Нова година за здраве и късмет. Признаваме си , че някои от тях ни се струват доста странни.

Изяжте 12 зърна грозде. Да, точно колкото месеците в годината. Хапвайте по едно за всеки удар на часовника. Така правят в Испания. Смята се, че този ритуал носи късмет, а дори да не е така, поне ще започнете годината с приятен и освежаващ вкус.

Когато часовникът удари полунощ, целунете любимия си човек. Смята се, че тази традиция е част от английския и немския фолклор. Поверието гласи, че с първия човек, с когото имаш контакт през новата година, ще делите една събда. Избирайте мъдро.

В Дания хората се качват на столове и скачат точно в полунощ за здраве, късмет и прогонване на злите духове. Е, от опит глава не боли (освен ако не счупите стола).

В Колумбия в деня преди новогодишната нощ хората взимат със себе си празните си куфари и излизат на кратка разходка в квартала. Вярва се, че този ритуал ще направи годината им наситена с много пътувания и вълнуващи преживявания.

В Ню Йорк през целия празничен сезон се предлагат специални ментови прасенца. На Нова година празнуващите се изреждат да удрят лакомството със специален чук и си взимат по парченце, което да хапнат за здраве и благоденствие.

Дръжте прозорците отворени. Вратите също. Как иначе ще изпратите старата година и ще посрещнете новата? Поне така разсъждават на Филипините и проветряват добре дома си през целия ден, за да се освободят от зли духове и да се наситят с позитивна енергия.

Внимавайте какво ще облечете и нямаме предвид само дрехите. В Латинска Америка се смята, че носенето на жълто или зелено бельо на 31 декември ще гарантира благоденствие, червеното – любов, а бялото – вътрешен мир.

Облечете се в бяло. В Бразилия всеки, който носи дрехи в този цвят на Нова година, ще бъде окичен с много щастие и късмет. Ако са близо до морето, местните поднасят цветя на митологичната богиня на водата – Йемания.

В Пуерто Рико ходете внимателно по улиците на Нова година! Там хората вярват, че ако изхвърлят кофа с вода през прозореца, ще изгонят злите духове. Също така поръсват захар на прага на дома си, за да привлекат позитивна енргия и да им е „по-сладка“ новата година.

В Русия всеки пише на едно листче какво иска да му се случи през новата година, запалва бележката и разтваря пепелта в чаша шампанско, която трябва да изпие до полунощ. Това звучи далеч по-ефектно от традиционния празничен тост.

за жената