Home » Здраве » Рецепта с кисело мляко от легендарния руски йога подмладява и рестартира тялото за 14 дни:
Рецепта с кисело мляко от легендарния руски йога

Рецепта с кисело мляко от легендарния руски йога подмладява и рестартира тялото за 14 дни:

Наричат го „руският йога“ – легендарният лечител Профирий Иванов е завещал на поколенията множество съвети за природосъобразен и здравословен начин на живот, които многото му последователи стриктно спазват.

Лечителят бил убеден, че тялото трябва да се пречиства най-малко на всеки шест месеца, или два пъти годишно.

В противен случай натрупаните токсини могат да доведат до различни болести.

Честите настинки, различни инфекции, умора, сънливост, деконцентрация – всички тези състояния са свидетелство за наличието на токсини в тялото, злокачествени бактерии и други, не по-малко вредни вещества. Не бива да подминавате и факта, че нередовното пречистване на тялото, недоспиването, стресът и най-вече – нездравословното хранене, са първоизточник за покачване на лошия холестерол.

еликсир на младостта и здравето

“Еликсир на младостта и здравето”

Ефективният природен лек , употребяван от руския йога , съдържа само две съставки, но безброй ползи. Това са киселото мляко и брашното от елда. Руският учен нарича айрана „еликсир на младостта и здравето”. Брашното от елда пък, има забележителни лечебни свойства: то укрепва организма, подмладява кръвоносните съдове, намалява умората, повишава циркулацията на кръвта в ръцете и краката, намалява лошия холестерол и повишава секрецията на урина.

елда с кисело мляко

Чудно за паметта и концентрацията

Комбинацията е чудесно средство за паметта и концентрацията (особено за възрастните хора). Самият руски йога е използвал тази смес през целия си живот. Освен това тя понижава кръвното налягане, помага при атеросклероза и лекува запек. Друг позитивен ефект от употребата й е, че нормализира метаболизма и функцията на панкреаса, и повишава нивото на хемоглобина в кръвта.

Ето и необходимите съставки:

1 супена лъжица брашно от елда

180 мл айрян (кефир – в оригиналната рецепта; ако можете да намерите, използвайте него)

малко количество мед

Начин на приготвяне:

Залейте със 180 мл айран една лъжица брашно от елда и го разбъркайте добре. Направете го вечерта, като оставите сместа в хладилника. На сутринта разбъркайте още веднъж. И вълшебната комбинация е готова да замести закуската ви. При желание може да я подсладите и с малко мед.

След като закусите с тази смес, не трябва да се яде нищо в продължение на 3 часа. Повторете това за 14 дни. Ефектът ще ви удиви!