Home » България » Раковоболни и бременни спирани от полицията пред „Софиямед“ – РЗИ скандално не отваря болницата
Раковоболни и бременни спирани от полицията пред "Софиямед"

Раковоболни и бременни спирани от полицията пред „Софиямед“ – РЗИ скандално не отваря болницата

Огромен скандал назрява покрай действията на РЗИ-София в болница „Софиямед“, сигнализираха пациенти, научи presa24.

Въпреки края на срока за дезинфекция, който беше 48 часа и изпълнението на всички предписания от страна на лечебното заведение, властите все още не допускат пациенти и не връщат нормалния ритъм на работа, от който зависят хиляди столичани.

Оказва се, че полиция стои пред болницата и спира хората, въпреки че те представят документи, според които имат право да влязат тъй като са на лечение. Освен това срокът за дезинфекция е изтекъл и работата следва да бъде възстановена, за което имали пълна готовност и от клиниката, но по неясни причини властите отказвали.

„Обадих се вчера и казаха, че можем да дойдем след изтичане на срока от 48 часа, който е необходим за дезинфекция, след като тук е открит случай на коронавирус. Затова днес дойдохме, очаквайки, че всичко ще е наред. Трябваше да си направя химиотерапия, която няма как да бъде отложена, но ме върнаха! Тези хора си играят с живота ни и това е нечовешко! Лекарката ми се опита да им обясни, че имам химиотерапия, но и това не помогна. Вътре лекарите и сестрите също са заложници, което е незаконно, защото са минали повече от 48 часа! Нямат право да не ни пускат, щом е протекла вече дезинфекцията“, оплаква се пациент в сигнал до ПИК.

По думите му отпред имало множество хора като него, които имали животоспасяващи процедури в болницата, но не ги пускали. Чакали дори и бременни жени, които трябва да бъдат приети за раждане, но и на тях без никакви ясни мотиви, полицията отказвала достъп.

Припомняме, че в „Софиямед“ бе приет за лечение с откри коронавирус Кирил Домусчиев, който е единственият заразен пациент там. Той обаче още тогава е изолиран в отделна стая, като е затворено под карантина и цялото отделение. Така че на практика не би трябвало да има каквито и да било мотиви да се спира работата на цялата болница.

Всички останали лечебни заведения, освен „Софиямед“, където има заразени с коронавирус, работят нормално след дезинфекция. Каква е причината за по-специалното отношение на РЗИ към тази клиника, само може да се гадае. Факт е обаче, че в редица медии тя е подложена скандално на линч, само защото е приела Домусчиев, сякаш той няма правата на всеки друг пациент.

пик

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

About clslavchev

Leave a Reply