img

Прецакаха с пенсията брата на Максим Генчев

/
/
/
542 Views

„Годишната добавка към военноинвалидната пенсия от 175 лв на бра ми, който преди 40 години спаси от пожар, с голи ръце 88 спящи войници в помещението по време на караулната си смяна… и обгоря! Амин!“.

Така се ядосва Максим Генчев и с право, научи presa24.

Режисьорът на филма за Левски показва и снимка на въпросната годишна добавка – 13 лв и 20 ст. До двете банкноти от по 5 лева се виждат два бонбона и шепа солети. Наистина е „Амин“ положението.

„Военноинвалидната му пенсия лани беше 205 лева, после излезе постановление за преоценяване на пенсиите и му я намалиха с 30 лева, тъй като не пазили архива от преди 40 г. за ТЕЛК, а брат ми не пазел копието. Тогава щях да запаля администрацията, но брат ми каза „Твоят живот не струва 30 лв“ и ги спаси от разправата“, разказва Максим Генчев и дава да се рабере, че наистина е на ръба.

Няма помощ и от въпросните близо 90 човека, които брат му е спасил към днешна дата. „Може би, ако знаят и са живи, ще му помогнат, но в тази бедност всеки се е свил и си чака края сам“, с тъга отбелязва режисьорът. И въпреки, че наближават коледно-новогодишните празници, Максим Генчев не скача от радост.

„Вече ме заливат вълни от коледни пожелания. Моля, нека се разберем! Тази Коледа свързвам единствено и само с Рождество Христо Ботево! Не хабете време и усилия за елхи, чаши и еленчета! Който наистина ме цени като РОДОЛЮБЕЦ и РЕЖИСЬОР, да бъде така любезен да подкрепи неистовите ми усилия от нищо да създам нещо – ИГРАЛЕН ФИЛМ ЗА БОТЕВ! Искам масово хората да се трудят наравно с мен! По малко от всеки! ЖИВ Е ТОЙ!!!“, призовава за дарения режисьорът, пише България днес.

Хотарена

Коментирай чрез Фейсбук

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *