Home » Дом и градина » През новата година: Бели свещи и метални сувенири носят хармония в дома
Бели свещи и метални сувенири носят хармония в дома

През новата година: Бели свещи и метални сувенири носят хармония в дома

Очакваната 2020 година ще бъде под знака на Металния плъх според китайския календар, припомня presa24.

Плъхът представлява началото на нов цикъл. Китайците вярват, че началото на нов цикъл е идеалното време да започнем нови проекти и да оставим старите и вредни навици. Като всяка година, и тази си има талисмани за късмет, определени от източното учение фъншуй.

На първо място по сила са металните предмети. Такава фигурка на трикрака жаба, която държи в устата си монетка и е заобиколена от монети, е единият от фъншуй символите за късмет, който може да поставите в дома си или офиса.

За да ви донесе благополучие и богатство, поставете елемента срещу вратата на помещението или в югоизточната част. Другият талисман е китайският дракон, защото той се разбира чудесно с плъха.

Китайците го смятат за върховното същество, присъстващо в много важни церемонии. Драконът е символ на защита, късмет и успех и често е изобразен в цветовете жълто, зелено и синьо, които са някои от цветовете на годината на Металния плъх. Може да го добавите като декорация в дома си под формата на сувенир. Третият предмет, който ще ни носи щастие, е бялата свещ.

Бялото ще бъде един от цветовете за 2020 г. По китайските разбирания той представлява смес от метал и сиво. Белият цвят символизира чистота, ето защо е хубаво в дома си да имаме бели свещи, които ни осигуряват топлина и светлина.

Ретро