Home » България » Отливат Ламбо от восък: Фигурата на Стефан Данаилов ще бъде поставена до тази на Тодор Живков
Отливат Ламбо от восък

Отливат Ламбо от восък: Фигурата на Стефан Данаилов ще бъде поставена до тази на Тодор Живков

Восъчна фигура на Стефан Данаилов ще бъде поставена в „Ретро Музей“ във Варна, научи presa24.

Подготовката ѝ вече е започнала и се очаква до няколко месеца отливката на обичания актьор, който ни напусна на 27 ноември, да бъде поставена до тези на редица други знакови фигури от българския културен и политически живот.

Инициативата за създаването на восъчен Ламбо е на собственика на музея – Цветан Атанасов. Фигурата ще бъде в абсолютно реални размери както всички други, които са изложени на територията на музея. Там увековечени са вече легенди като Невена Коканова, Кирил Господинов, Велко Кънев, както и самият Тодор Живков.

Експозицията се радва и на интерес не само от варненци и хора от всички краища на страната, но и от роднините на знаменитостите. Там на посещение вече са били дъщерите на Невена Коканова и на Кирил Господинов, както и близки на бившия Първи.

По всяка вероятност собственикът ще покани и единствения наследник на Стефан Данаилов – Владимир. Синът на Ламбо за последно бе тук, за да изпрати баща си по последния му земен път. Само няколко дни по-късно, на рождения ден на татко си – Влади получи и втори удар от съдбата – загуби и своя духовен баща – отец Еврем, който живееше в щата Аризона в Америка.

„Много ми е мъчно, но знам, че и двамата са на по-добро място“, коментира синът на Стефан Данаилов, като не уточни дали ще се прибира отново за някой от следващите помени на актьора.

Ретро