img

Отвлеченото момиче избягало само от лихваря

/
/
/
286 Views
Сподели с приятели
0 0
0Shares

15-годишното момиче, което беше отвлечено в Димитровград от лихвар, на когото бащата на детето е дължал пари, успяло да избяга, научи presa24.

То се възползвало от момента, в който лихварят говорел по телефона, и побягнало. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

„Под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Димитровград се води досъдебно производство, започнато с първо действие по разследването – разпит на свидетел, от РУ на МВР – Димитровград, във връзка с подаден сигнал за това, че на 21 февруари 2020 г., в град Димитровград, обл. Хасково, към 19 часа, около 25-годишен мъж принудил 15-годишно момиче да го последва, въпреки несъгласието на детето, като употребил за това сила – издърпване на ръката. Момичето е успяло да избяга, докато той говорел по телефона, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.“

Досъдебното производство е образувано по чл. 143 ал. 1 от Наказателния кодекс – за принуждаване на другиго да извърши нещо против волята му.

С оглед събраните доказателства предстои наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Димитровград да прецени по нататъшните процесуално-следствени действия по разследването“, заявиха разследващите, цитирани от Марица.бг.

лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели с приятели
0 0
0Shares

Leave a Reply